Τουρνουά για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κομοτηνή

 

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, στη Ροδόπη ΄87 ξεκινάνε οι εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, καθώς ο σύλλογος της Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θράκης και υπό την αιγίδα της ΕΠΟ διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τουρνουά για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Το “Women’s Football Development” είναι ένα πρόγραμμα της UEFA για την ανάπτυξη και τη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου και απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο (από 6 ετών και άνω), καθώς στόχος του είναι να δείξει το άθλημα στις μικρές ηλικίες και έτσι να προσελκύσει περισσότερα νέα κορίτσια στο άθλημα.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί ή στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Σε αυτό εκτός από τη Ροδόπη ΄87 θα πάρουν μέρος οι Βασίλισσες της Θράκης, ο ΑΟ Θράκης, ο ΑΟ Χρυσούπολης, οι Αμαζόνες Δράμας, ενώ γίνεται προσπάθεια να δώσουν το παρών και οι ομάδες του Άρη Θεσσαλονίκης και των Γιαννιτσών. Οι ομάδες θα μετέχουν με ομάδες κοριτσιών ηλικίας από 10 έως 14 ετών.