Χάλκινος ο Φωτεινάκης στο Πρωτάθλημα των Χωρών του Κόλπου

 

Ακόμα μία επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο παλιός προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης (τρίτος από αριστερά στη φωτογραφία), ο οποίος με την ομάδα Κ15 του Κατάρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα των Χωρών του Κόλπου, οι αγώνες των οποίων έγιναν στη Σαουδική Αραβία.

Foteinakis6Η επιτυχία για το Κατάρ είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας στις ηλικίες αυτές και με μία ομάδα που την αποτελούσαν εξ ολοκλήρου γηγενείς παίκτες.

Το ThrakiSportS μίλησε με τον Τάκη Φωτεινάκη, ο οποίος μας είπε πως “είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση, γιατί οι κόποι ανταμείφθηκαν όχι μόνο από το μετάλλιο, αλλά και από την απόδοση μας γενικότερα”.

Οι αγώνες έγιναν με βαθμολογικό σύστημα σαν πρωτάθλημα, δηλαδή έπαιξαν όλοι από μία φορά μεταξύ τους. Foteinakis3Την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα πήρε το Μπαχρέιν και τη δεύτερη η Σαουδική Αραβία, οι οποίες πήραν την απευθείας πρόκριση για το Πανασιατικό Πρωτάθλημα Κ16. Από τις δύο αυτές ομάδες προήλθαν και οι δύο ήττες για το Κατάρ. Μάλιστα όπως μας είπε ο Τάκης Φωτεινάκης “χάσαμε την πρόκριση για τους Πανασιατικούς Αγώνες για 4 πόντους, καθώς τόσο χάσαμε από  τη Σαουδική Αραβία”, λέγοντας μας πως οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι σούταραν 33 βολές. Στο τελευταίο παιχνίδι το Κατάρ έχασε από το Μπαχρέιν, το οποίο αν κέρδιζε θα τερμάτιζε πρώτο.

Επόμενο τουρνουά και επόμενη πρόκληση για τον Τάκη Φωτεινάκη οι προκριματικοί για την πρόκριση στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα Κ16. Εκεί όπου ήδη περιμένουν Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.