Ματαιώνεται λόγω του φονικού σεισμού το μίτινγκ όπου θα έλεγαν “αντίο” για φέτος Μπανιώτης και Δουβαλίδης

 

Το μίτινγκ του Ριέτι της Ιταλίας είναι ένα από τα παλαιότερα, όχι απλά στην Ιταλία, αλλά γενικά στην Ευρώπη. Σε αυτό το ιστορικό μίτινγκ επρόκειτο να λάβουν μέρος ο κομοτηναίος άλτης του ύψους  Κώστας Μπανιώτης και ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όπως έγινε γνωστό, το δράμα που ζει η Ιταλία τις τελευταίες ώρες οδήγησε τους διοργανωτές  στην αναβολή των αγώνων για να διατεθούν χρήματα και βοήθεια στην επιχείρηση παγιδευμένων.

Η μέχρι στιγμής καταμέτρηση αναφέρει 291 νεκρούς από τον καταστροφικό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ριέτι, στην πόλη του οποίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το μίτινγκ στίβου στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα από διασωστικά συνεργεία που επιχειρούνσ τις πόλεις Αματρίσε, Ακουμόλι και Πεσκάρα που είναι και αυτές που επλήγησαν περισσότερο.

Το μίτινγκ που διεξάγεται από το 1971 και στο οποίο έχουν σημειωθεί οκτώ παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ αυτών και το 9.74 του Ασάφα Παουελ στα 100μ. το 2007, θα προσφέρει από το ταμείο του, 60.000 ευρώ για την ανακατασκευή του Αματρίσε τα οποία θα δοθούν για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από τα 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 291 άνθρωποι. Πλέον τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν κάμερες και μικρόφωνα υψηλής τεχνολογίας μέσα στα συντρίμμια των κτιρίων, μήπως τυχόν εντοπίσουν επιζώντες. Από την Τετάρτη έως το Σάββατο στην περιοχή καταγράφηκαν 1.332 μετασεισμικές δονήσεις.