Δηλώσεις Μπανιώτη μετά την πρόκριση με Τερζόγλου στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

 

Το απόλυτο έκαναν οι ελληνικές ομάδες και στην κατηγορία Νέων Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ U22, αφού και οι τρεις τους κατάφεραν να προκριθούν στη β’ φάση της διοργάνωσης και το Σάββατο (27/08) θα μπουν στη μάχη των νοκ άουτ αγώνων, στις εγκαταστάσεις του “Avant Garde Sports Club” στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Την καλύτερη παρουσία στη φάση των ομίλων είχαν οι Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτης και Γιώργος Τερζόγλου, που πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη τους, σε βάρος των Ισραηλινών Α. Μασούρι και Ο. Μασούρι με 2-0 σετ (21-10, 21-14), κατακτώντας έτσι την 1η θέση στον Β’ Όμιλο και παράλληλα την απευθείας πρόκριση για τους «16» του Ευρωπαϊκού.

Αντίθετα, τα δύο άλλα ελληνικά ζευγάρια πέρασαν προς το παρόν στην 24άδα και θα κυνηγήσουν την είσοδό τους στη 16άδα μέσω των χιαστί νοκ άουτ αγώνων, ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν 2ες και 3ες στους ομίλους.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, γι’ αυτό οι φιλοδοξίες μας φτάνουν μέχρι όπου μας πάει η ικανότητά μας και η τύχη μας. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς, προσπαθούμε για το καλύτερο και το απολαμβάνουμε, σ’ αυτή τη φανταστική εγκατάσταση. Όλα εδώ είναι φοβερά», σχολίασε ο Ραφαήλ Μπανιώτης.

Παρόντες στη β’ φάση της διοργάνωσης θα είναι και οι Άγγελος Μανδηλάρης και Βασίλης Μανδηλάρης, παρά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα που γνώρισαν σήμερα: Κόντρα στους Λευκορώσους Ντραπτσίνσκι και Βαούτσκεβιτς, πλήρωσαν τα δικά τους λάθη και έχασαν 2-0 σετ (21-18, 26-24), με συνέπεια να τερματίσουν τελικά στην 3η θέση του Α’ Ομίλου.

Την 3η θέση κατέλαβαν και οι Βασίλης Ζήσης και Ιάσων Κανέλλος στον Δ’ Όμιλο, εξασφαλίζοντας πάντως το εισιτήριο για το «τοπ 24» και τους νοκ άουτ αγώνες. Το δίδυμο από την Πρέβεζα έχασε από τους Ισπανούς Ουέρτα και Χιμένεθ με 2-0 σετ (21-15, 21-11), αλλά το πλέον δυσάρεστο ήταν ο τραυματισμός του Κανέλλου, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στα μισά του 2ου σετ και ενδέχεται αυτό να τον επηρεάσει ενόψει του αυριανού νοκ άουτ αγώνα για την είσοδο στους «16».