Αήττητες στις 16 της Ευρώπης η Παρισάκη με την Μαναβή, προκρίθηκαν και τα άλλα δύο ελληνικά ζευγάρια στα νοκ άουτ

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες η φάση των ομίλων των Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ κάτω των 22 ετών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, αφού και τα τρία ελληνικά ζευγάρια κέρδισαν το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες του Σαββάτου (27/08), μαζί με το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο “Avant Garde Sports Club”.

Την αρχή έκαναν η Δήμητρα Μαναβή με την αθλήτρια της Νίκης Αλεξανδρούπολης Ιωάννα Παρισάκη, που έκαναν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στις Φινλανδές Σινισάλο και Αχτιάινεν, επικράτησαν με 2-0 σετ (21-15, 21-16) και με «3 στις 3» νίκες κατέκτησαν την πρωτιά στον Α’ Όμιλο. Έτσι, πέρασαν απευθείας στη φάση των «16», αποφεύγοντας τους χιαστί αγώνες που θα δώσουν οι 2οι με τους 3ους των ομίλων.

Από την πλευρά τους, οι Τατιάνα Μολδοβανίδη και Αλίκη Σπηλιωτοπούλου λύγισαν μετά από μεγάλη μάχη τις Γιάντσαρ και Τσάλτσινα από την Σλοβενία με 2-1 σετ (21-18, 16-21, 17-15) και τερμάτισαν 2ες στον Β’ Όμιλο με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. ¨Εχοντας ήδη μπει στην 24άδα, το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το πρωί του Σαββάτου (27/08) μία από τις 3ες ομάδες της φάσης των ομίλων, προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδο στην 16άδα.

Το ίδιο ισχύει και για τις νεότερες Ελληνίδες εκπροσώπους, τις Μαρία Κλέπκου και Βούλη Κουρτίδου, οι οποίες επίσης προκρίθηκαν στη β’ φάση της διοργάνωσης, χάρη στην επικράτησή τους επί των Ισραηλινών Ζίλμπερμαν και Ντέεφ (Ισραήλ) με 2-0 σετ (21-15, 21-15), που ήταν η παρθενική τους στο θεσμό και τις έφερε στην 3η θέση του Ε’ Ομίλου.