Με το δεξί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ Νέων Κ22 οι Μπανιώτης – Τερζόγλου

 

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για τις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες αγοριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley Κ22 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της ημέρας, οι Ραφαήλ Μπανιώτης και Γιώργος Τερζόγλου (φωτό) επικράτησαν των Πολωνών Λισικόβσκι και Πασκόβσκι με 2-1 (21-16, 13-21, 15-13). Ηταν μια ιστορική νίκη, καθώς οι δύο Θρακιώτες έδιναν τον πρώτο διεθνή αγώνα της καριέρας τους και βασίστηκαν στο πάθος και την εξαιρετική τους απόδοση στο μπλοκ.

To πρόγραμμα ξεκίνησε με την άνετη νίκη των Βασίλη και Άγγελου Μανδηλάρη επί των Αρμενίων Μπαλαμπεκιάν και Χακομπιάν με 2-0 (21-12, 21-14), σε έναν αγώνα όπου τα δύο αδέλφια από την Χαλκίδα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους. Στο τρίτο παιχνίδι ο Βασίλης Ζήσης και ο Ιάσων Κανέλλος από την Πρέβεζα ηττήθηκαν με 2-0 (21-16, 21-19) από τους Αυστριακούς Τέλσνικγκ και Τρούμερ, μία από τις δυνατότερες ομάδες του τουρνουά.

Εύκολο έργο είχαν και τα υπόλοιπα φαβορί, όπως οι κάτοχοι του τίτλου Βελίτσκο και Σίβολαπ (Ρωσία) που νίκησαν 2-0 τους Μολδαβούς Ποπάντιουκ και Μαχάροφ, οι Λετονοί Σαμοίλοφς και Σμιτς (τρίτοι στο φετινό Παγκόσμιο Κ 19), που επικράτησαν επίσης με 2-0 των Αγγλων Πουλ και Τζόουνς καθώςς, τέλος, και οι Νορβηγοί Μολ και Σέρουμ, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κ21 φέτος στη Λουκέρνη, που νίκησαν με 2-0 τους Πολωνούς Λεβίτσκι και  Καζέβιακ.