ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! 26η στον κόσμο η ΕΛΛΑΔΑ, 1η ανάμεσα σε ΟΛΟΥΣ τους γείτονες!!!

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πλέον ολοκληρωθεί. Σε λίγο από τον βωμό του Μαρακανά θα σβήσει η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε τον Απρίλιο στην Αρχαία Ολυμπία και πέρασε και από την Θράκη μας στο μεγάλο ταξίδι της για την Βραζιλία. 

Το τέλος της διοργάνωσης φέρνει την Ελλάδα να έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας πέραν του αναμενομένου. Η Ελλάδα μας αναδείχθηκε βάσει των έξι μεταλλίων που κατέκτησε 26η δύναμη στον πλανήτη, μπροστά από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλητισμού.

Παράλληλα, ξεπέρασε στον σχετικό πίνακα όλους τους γείτονές της, όλες τις χώρες των Βαλκανίων με τις οποίες συνορεύουμε. Η Ελλάδα με τα 3 χρυσά, το ένα αργυρό και τα δύο χάλκινα είναι πάνω από την Τουρκία (περιορίστηκε σε 1 χρυσό, 4 αργυρά και 3 χάλκινα), πάνω από την Βουλγαρία (κανένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο), πάνω φυσικά από την Αλβανία και τα Σκόπια (δεν μπήκαν καν στον πίνακα των μεταλλίων, αυτό το κατάφεραν μόλις 87 χώρες).

Μέχρι και τις παραδοσιακές βαλκανικές δυνάμεις της Σερβίας και της Ρουμανίας περάσαμε σε συγκομιδή. Οι Σέρβοι είχαν δύο χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα, οι Ρουμάνοι περιορίστηκαν σε ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα. Μόνο οι Κροάτες, αν απομονώσουμε τις βαλκανικές χώρες, έχει καλύτερη συγκομιδή από εμάς, με 5 χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες το ThrakiSportS βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως ένα από τα μόλις πέντε (ναι, καλά διαβάσατε, πέντε!!!) ελληνικά διαπιστευμένα μέσα ενημέρωσης που είχαν άνθρωπο στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας.

Είναι ένα γεγονός που δείχνει πόσο σημαντική είναι τελικά αυτή η… “μικρή” στο μάτι, αλλά με πολύ μεγάλη δυναμική όπως αποδεικνύεται ιστοσελίδα της Θράκης, που έχει καταφέρει στα τρεισίμισι χρόνια της ύπαρξής της όχι απλά να αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης των πάντων για τα τεκταινόμενα στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, αλλά να βρίσκεται στον κλειστό παγκόσμιο χάρτη των ΜΜΕ που βρέθηκαν στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

Προσπαθήσαμε να μην παρασυρθούμε από την μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων και να διατηρήσουμε στην κάλυψη αυτού του τεράστιου γεγονότος το… στυλ θρακικό που προσπαθούμε να επιβάλουμε σε όλες τις αναρτήσεις μας. Το αν τα καταφέραμε ή όχι και πόσο καλά το κάναμε, θα το κρίνετε εσείς. Η ανταπόκριση πάντως που βρήκαμε σε αυτήν την παράτολμη ενέργεια, η αναγνώριση της προσπάθειας από το αναγνωστικό κοινό και η θέρμη με την οποία μας αγκάλιασε ο κόσμος, μας γεμίζουν κουράγιο για την συνέχεια.

Αλλά και ευθύνη να συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο αυτό που ξεκινήσαμε. Την καταγραφή της αθλητικής ιστορίας της Θράκης μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Πάνω από όλα όμως, ευχαριστούμε την Άννα Κορακάκη, τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Σπύρο Γιαννιώτη, τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, την Κατερίνα Στεφανίδη για όσα μας χάρισαν. Αλλά και όλους τους άλλους αθλητές, τους θρακιώτες Κώστα Μπανιώτη και Χρήστο Κατραντζή αλλά και τους υπόλοιπους 96 της ελληνικής αποστολής, για καθέναν από τον οποίον ψάξαμε θρακιώτικες πτυχές για να αναδείξουμε, για την παρουσία τους στο Ρίο και την βοήθειά τους μέσω αυτής της παρουσίας τους να γίνει αυτό το ταξίδι μας ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε λίγο θα είναι ιστορία. Όμως η ολυμπιακή δράση στο ThrakiSportS θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Και όταν πλέον όλοι θα αρχίσουν να ξεχνάνε, εμείς θα είμαστε παρόντες. Κοντά στους θρακιώτες αθλητές και τις προσπάθειές τους όλη την προσεχή τετραετία. Και φυσικά (καλά να είμαστε, υγεία να έχουμε), ελπίζουμε να είμαστε και στο Τόκυο. Μετά από την απήχηση που είχε αυτή η παράτολμη (και αρκετά κοστοβόρα) αποστολή μας, είναι πλέον όχι απλά υποχρέωση απέναντι σε εσάς, αλλά και δική μας εσωτερική ανάγκη να είμαστε πατόντες εκεί που γράφεται ιστορία.

Και να την καταγράφουμε με τον δικό μας θρακιώτικο τρόπο, για όλους εσάς τους αναγνώστες στην Θράκη, την υπόλοιπη Ελλάδα, τον υπόλοιπο κόσμο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ…