LIVE από το Ρίο ντε Τζανέιρο η κούρσα μεταλλίων των Μάντη-Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας (ΑΝΑΒΟΛΗ)

 

Παρακολουθήστε απευθείας από το ThrakiSportS την medal race του πληρώματος των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή που στηρίζεται από το Lascaris Foundation του ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη και της οικογένειάς του. Το ελληνικό πλήρωμα έχει εξασφαλίσει το πέμπτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο και μένει να δούμε το χρώμα του…

Καλησπέρα. Ακριβώς στις 20:05 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί η έναρξη της medal race στην κατηγορία 470 των ανδρών όπου χθες οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης εξασφάλισαν το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωρα 19:35  Όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα με θρακιώτικο ενδιαφέρον σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανοίγουμε ξεχωριστό εξειδικευμένο και πιο εκτενές live για αυτήν την κούρσα, παράλληλα με το γενικό καθημερινό που τρέχει κάθε μέρα και μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 19:41  Το θρακιώτικο ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι βασικός χορηγός που στήριξε την προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος να πάει στο Ρίο και να φέρει αυτήν την μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα είναι ο ξανθιώτης επιχειρηματίας Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του Τζόρτζια.

Ωρα 19:47  Οι Μαντης – Καγιαλής χθες σημείωσαν τρεις δεύτερες θέσεις και στις τρεις κούρσες που αγωνίστηκαν, έγραψαν μόλις 6 βαθμούς ποινής, προσπέρασαν κατά δύο πόντους τους Αυστραλούς φιγουράροντας στην δεύτερη θέση ενώ έχουν εξασφαλίσει μετάλλιο και θεωρητικά κυνηγούν ακόμα και το χρυσό από τους Κροάτες, που όμως είναι 11 πόντους μπροστά.

Ωρα 19:52  Πρακτικά για να σας τα κωδικοποιήσουμε. Στην χειρότερη περίπτωση το ελληνικό πλήρωμα θα βγει τρίτο στην διοργάνωση και θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό δεν το χάνει με τίποτα.

Ωρα 19:55  Εφόσον οι Έλληνες τερματίσουν σε καλύτερη θέση σε σχέση με τους Αυστραλούς που τους καταδιώκουν, θα πάρουν το αργυρό. Αν οι Αυστραλοί βρεθούν πάνω από τους Έλληνες, θα το πάρουν αυτοί.

Ωρα 19:59  Για να κυνηγήσουν το χρυσό θα πρέπει να τερματίσουν 6 θέσεις μπροστά από τους Κροοάτες. Κοινώς, αν δείτε τους Κροάτες να είναι μέσα στις έξι πρώτες θέσεις, θα είναι ολυμπιονίκες. Αν μείνουν 7οι και έρθουν πρώτοι οι δικοί μας, ή 8οι και έρθουν 2οι οι δικοί μας κλπ, τότε θα κλέψουν οι Έλληνες το χρυσό. Αλλά δεν είναι εύκολο αυτό.

Ωρα 20:04  Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ξεκινούσε σε ένα λεπτό η κούρσα των μεταλλίων αλλά αυτό δεν θα συμβεί άμεσα, καθώς έχει δοθεί καθυστέρηση. Υπολογίστε τουλάχιστον μια ώρα, γιατί στις 19:05 θα ξεκινούσε η medal race των γυναικών και δεν έχει γίνει ούτε και αυτή.

Ωρα 20:15  Η αγωνία κορυφώνεται καθώς ουδείς ξέρει με την άπνοια που επικρατεί τι θα γίνει. Αν δεν διεξαχθεί ο αγώνας σήμερα και επειδή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, θα μεταφερθεί για αύριο.

Ωρα 20:23  Θυμίζουμε ότι η medal race είναι η τελευταία ιστιοδρομία ενός αγώνα. Σε αυτόν οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί ενώ δεν έχει δικαίωμα κανένα πλήρωμα να την πετάξει ως την χειρότερή του.

Ωρα 20:34  Κάποιες φήμες θέλουν την edal race να ξεκινά στις 21:00 αλλά μάλλον αποκλείεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει εκείνη των γυναικών στην ίδια πίστα, η οποία προηγείται χρονικά.

Ωρα 20:41  Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν έρθει αρκετοί έλληνες για να παραολουθήσουν την κούρσα με πρώτους και καλύτερους τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής Ισίδωρο Κούβελο και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Ωρα 20:48  Ορεξη για χιούμορ από τους ξένους εξειδικευμένους για την ιστιοπλοΐα. Ο μόνος άνεμος που φυσάει είναι αυτός από το ελικόπτερο, λένε…

Ωρα 20:53  Η αγωνία κορυφώνεται αλλά κανείς δεν έχει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει η τελευταία κούρσα και όλοι περιμένουμε μπας και πιάσει λίγο αεράκι και ποια θα είναι η απόφαση των διοργανωτών

Ωρα 21:00  Αν είχαμε ξεκινήσει στην ώρα μας, τώρα θα γινόταν η απονομή

Ωρα 21:04  Πάντως και προχθές Δευτέρα είχαμε αναβοή στις τρεις ιστιοδρομίες, πήγαν χθες και είδατε το αποτέλεσμα. Λέτε όλα αυτά να είναι για καλό;

Ωρα 21:20  Ουδέν νεώτερον τόσο για τους άνδρες που μας ενδιαφέρουν όσο και για τις γυναίκες που λογικά θα προηγηθούν κατά μία ώρα, όταν αποφασιστεί η διεξαξωγή του αγώνα – αν αποφασιστεί βέβαια.

Ωρα 21:33  Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, άλλη μια ώρα υπάρχει περιθώριο να αρχίσει η κούρσα. Αλλιώς βάσει κανονισμών θα πάει για αύριο.

Ωρα 21:37  Όχι τίποτα άλλο αλλά θα πρέπει να ξανακουβαληθούν αύριο εδώ όλοι αυτοί που έσπευσαν σήμερα για να πανηγυρίσουν το σίγουρο ελληνικό μετάλλιο, όσοι μυρίζονται μετάλλια και φωτογραφίες και σπεύδουν….

Ωρα 21:43  Επίσημα πάντως, η medal race έχει αναβληθεί μέχρι τις 21:45 αλλά αυτό γίνεται κάθε τέταρτο. Την αναβάλουν σε επόμενο τέταρτο με ορόσημο όπως αναφέραμε τις 22:30

Ωρα 21:49  Επειδή πολλοί αναρωτιούνται, αν αναβληθεί σήμερα, γίνεται αύριο η medal race   όπως και να έχει. Κοινώς αύριο θα δοθούν τα μετάλλια. Αν έχει και πάλι αυτήν την απίστευτη άπνοια, πολύ απλά θα λήξει ο αγώνας με την κατάταξη ως έχει και τους Μάντη – Καγιαλή να κατακτούν το ασημένιο

Ωρα 21:54  Είναι οριστικό. Αναβάλλεται για αύριο η medal race στα 470 των ανδρών και επιστρέφουν για να ξεκουραστούν οι Μάντης – Καγιαλής. Μόνο οι γυναίκες μπορεί να γίνουν σήμερα, μέχρι τις 22:30 ώρα Ελλάδος, αλλά άνδρες γιοκ

Ωρα 22:02  Πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει η medal race και των γυναικών, αλλά αυτή δεν έχει ελληνικό ενδιαφέρον και θα μάθετε τι θα συμβεί από το γενικό live του ThrakiSportS για την 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 22:09  Συνοψίζουμε. Η medal race των Μάντη – Καγιαλή αναβάλλεται για αύριο. Αν και αύριο δεν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες να διεξαχθεί, τότε οι Έλληνες θα κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο. Αν διεξαχθεί, τότε θα παίξουν τα πάντα, από το χρυσό μέχρι το χάλκινο.

Ωρα 22:14  Κάπου εδώ, μετά από σχεδόν τρεις ώρες μετάδοσης μιας… αναβολής, κλείνουμε το εξειδικευμένο live για τον τελικό ουσιαστικά στα 470 της ιστιοπλοΐας. Μάθετε όλες τις εξελίξεις από το Ρίο στο αναλυτικό live του ΤhrakiSportS για την 12η ημέρα με ένα κλικ ΕΔΩ.