Τρελές κούρσες για Μάντη – Καγιαλή! «Κλείδωσε» το μετάλλιο το ελληνικό πλήρωμα με τον θρακιώτικο αέρα στα πανιά του!!!

 

Μετά την αναβολή της Δευτέρας, με  τρεις καταπληκτικές κούρσες την Τρίτη το ελληνικό πλήρωμα των Μάντη – Καγιαλή που έχει ως βασικό χορηγό το Lascaris Foundation του ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη κλείδωσε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κάνοντας καταπληκτικές κούρσες τερμάτισε στην 2η θέση στην 8η ιστιοδρομία, επίσης στην 2η θέση στην 9η ιστιοδρομία και ξανά στην 2η θέση στην 10η ιστιοδρομία. Έτσι στην γενική κατάταξη, πριν την medal race της Τετάρτης, είναι μέσα στην τριάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει διαφορά άνω των 20 πόντων από το πλήρωμα που είναι στην 4η θέση, διαφορά που δεν καλύπτεται στην μία κούρσα που απομένει, παρόλο που εκεί οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί.

Ακόμα και τελευταίοι να τερματίσουν, δηλαδή δέκατοι αφού μόνο δέκα πληρώματα μετέχουν στην medal race, θα έχουν 20 βαθμούς ποινής. Ακόμα και πρώτοι να τερματίσουν οι “διώκτες” τους, θα λάβουν δύο βαθμούς ποινής. Η διαφορά θα έπρεπε δηλαδή να είναι στους 18 βαθμούς και κάτω για να μπορεί να καλυφθεί. Αντίθετα, οι Μάντης – Καγιαλής πλέον απελευθερωμένοι από το άγχος, θα διεκδικήσουν στην medal race το κάτι παραπάνω και όλα είναι πιθανά. Μάλιστα θα πάνε στην κούρσα αυτή από θέση ισχύος για το αργυρό μετάλλιο, αφού ήδη βρίσκονται στην δεύτερη θέση.

Η Κροατία δείχνει να έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο (αλλά όχι και μαθηματικά, αν και πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να το χάσει, κοινώς να έχουν διαφορά έξι θέσεων με τους δικούς μας, αν βγουν πρώτοι οι Μάντης – καγιαλής να βγουν 7οι αυτοί και πάει λέγοντας). Ωστόσο το αργυρό θα παιχτεί σε αυτήν την τελευταία κούρσα της Τετάρτης με τους Μάντη – Καγιαλή και το σκάφος της Αυστραλίας. Πριν την 10η ιστιοδρομία είχαν διαφορά 6 βαθμών, οι δικοί μας βγήκαν 2οι και οι Αυστραλοί 7οι, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον η διαφορά τους έχει πέσει στον έναν βαθμό στο σύνολο (51 οι δικοί μας, 50 οι Αυστραλοί).

Αυτό που μετρά όμως είναι οι καθαροί βαθμοί, πετώντας την χειρότερη εμφάνιση και σε αυτούς η Κροατία έχει 27 βαθμούς ποινής, η Ελλάδα 38 και η Αυστραλία 40!!! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιοι από τα δύο πληρώματα βρεθεί πιο πάνω από το άλλο στην medal race θα κερδίσει το αργυρό μετάλλιο. Πάντως η θέση στο βάθρο για τους Έλληνες πρωταθλητές είναι εξασφαλισμένη! Και με αυτό το μετάλλιο αισίως φτάσαμε τα πέντε για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο… Και όπως συνηθίζουμε να λέμε και θα συνεχίσουμε να το πιστεύουμε, δεν θα μείνουμε σε αυτά που είναι ήδη πολλά και συνιστούν μεγάλη επιτυχία. Έπεται συνέχεια…