Κλείνει τον 38χρονο Χαριτωνίδη ο Εθνικός για αντικαταστάτη του Κασαμπαλή!

 

Το κενό του Σταύρου Κασαμπαλή που μετακόμισε στον Ηρακλή Χαλκίδας ψάχνει ο Σάκης Μουστακίδης και φαίνεται πως το βρήκε στο πρόσωπο του πολύπειρου Γιάννη Χαριτωνίδη, γιου του παλιού προπονητή του στον Άρη Κώστα.

Σύμφωνα με το pressaris, μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στον Άρη, και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος πλην Παναθηναικού, ο Γιάννης Χαριτωνίδης είναι έτοιμος ν’ αλλάξει στρατόπεδο, αφού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και να μετακομίσει στα 38 του για πρώτη φορά στον Έβρο.

Ο έμπειρος πασαδόρος, ήταν παρών και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «κίτρινους» το 1997 εναντίον της Ορεστιάδας, αλλά και το 2011 με τον Ολυμπιακό και επιθυμεί να συνεχίσει παρά την ηλικία του στα μεγάλα σαλόνια, μετά τον υποβιβασμό του Άρη στην Α2, και φέρεται έτοιμος να μετακομίσει ακόμα πιο βόρεια και να γίνει Εβρίτης.

Μάλιστα πέρυσι αναδείχτηκε MVP της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League για πρώτη φορά στην 20χρονη καριέρα του MVP, καθώς ηγήθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του πανίσχυρου πέρυσι Φοίνικα Σύρου με 3-0 στο γυμναστήριο της Μίκρας.

Ο Χαριτωνίδης γεννήθηκε 24 Νοεμβρίου 1978, έχει ύψος 1.85 και έχει δύο παιδιά, τον 7χρονο Κωνσταντίνο και την 4χρονη Αναστασία. Ξεκίνησε την επαγγελματική σε ηλικία δεκαοκτώ ετών με την ομάδα του Άρη. Στην πρώτη του χρονιά, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος και παρέμεινε στους “κίτρινους” μέχρι το 2000, όταν μεταγράφηκε στον αντίπαλο ΠΑΟΚ, μεταγραφή που συζητήθηκε λόγω αρειανού παρελθόντος του και του πατέρα του Κώστα.

Το καλοκαίρι του 2001 υπέγραψε στην βελγική Τόργκουτ και στην συνέχεια επέστρεψε στον Άρη για δύο σεζόν, αποχωρώντας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία. Το 2004-05 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ο.Π.Ε. Ρεθύμνου και στην συνέχεια επέστρεψε για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το 2008, μεταγράφηκε στην ομάδα του Ηρακλή, παραμένοντας για ενάμισι χρόνο, πριν κλείσει την σεζόν 2009-10 με την ομάδα της Λαμίας.

Την επόμενη χρονιά, ξεκίνησε με τον Επίκουρο Πολίχνης και τον Ιανουάριο του 2011 υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Από τον Ιανουάριο του 2012, μέχρι και φέτος αγωνιζόταν και πάλι στην ομάδα του Άρη. Έχει 18 συμμετοχές με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Ελλάδας.