Στο Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νέων Ανδρών – Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη

 

Άλλη μία μεγάλη μπασκετική διοργάνωση θα διεξαχθεί στη χώρα μας, καθώς τον ερχόμενο Ιούλιο του 2017 θα γίνει στο Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα volosday η διοργάνωση θα πάει στην πόλη της Θεσσαλίας ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής αρχής του Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και τη μεταξύ τους συμφωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία είναι θετική στο να διεξαχθεί η διοργάνωση στο Βόλο, μετά και την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων που έγινε πέρσι.

Αν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε δεσμευθεί ότι θα διεξαχθεί στην Ξάνθη μία μεγάλη διοργάνωση μετά το περσινό πετυχημένο τουρνουά στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου της Θράκης για να δει την Εθνική Ομάδα των Ανδρών, εντούτοις βλέπουμε πάλι ότι όλες οι μεγάλες διοργανώσεις γίνονται σε πόλεις της Κεντρικής ή της Νοτίου Ελλάδος, όπως ο Βόλος, η Χαλκίδα ή το Ηράκλειο.

Δεν ξέρουμε αν σε αυτό φέρουν ευθύνη και οι τοπικοί φορείς ή ίσως και η Ένωση, οι οποίοι δεν ζητούν να γίνει κάποια μεγάλη διοργάνωση στη Θράκη, όμως όπως φαίνεται μάλλον θα μείνουμε στα λόγια για πολλά χρόνια πάλι.