Πρωτιά για 14χρονο κολυμβητή από την Ορεστιάδα στο φετινό Θασοπούλα – Κεραμωτή (+photos)

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην παραλία της Κεραμωτής, ο 17ος Κολυμβητικός Αγώνας Θασοπούλα – Κεραμωτή. Την εκδήλωση διοργάνωσε σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών και Θαλάσσιων Αθλημάτων “H Θασοπούλα” με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Νέστου.

thasopoula-nireasΑπο νωρίς το πρωί 54 κολυμβητές και κολυμβήτριες ηλικίας 14-70 συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα του λιμανιού της Κεραμωτής, όπου αφού έλαβαν τον αριθμό συμμετοχής και τους δόθηκαν οι απαράιτητες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και τις καιρικές συνθήκες, επιβιβάστηκαν σε πλοιάρια τύπου bus boats, που τους μετέφεραν στο βορειοδυτικό τμήμα της Θασοπούλας.

Οι συμμετέχοντες διάνυσαν μια διαδρομή 2,2 χιλιομέτρων, από την Δυτική ακτή της Θασοπούλας εώς το αναψυκτήριο “Αμμος” και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Το κύμα και τα πανίσχυρα ρεύματα, δυσκόλευαν την πορεία και τον προσανατολισμό των κολυμβητών καθ´όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο πέρα από την Ξανθιώτικη επιτυχία (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ), είχαμε και Εβρίτικες.

Το τμήμα ενηλίκων του Νηρέα Ορεστιάδας υμμετείχε για για 3η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση με 10 κολυμβητές και κολυμβήτριες αυτή τη χρονιά και συγκεκριμένα με 8 άντρες και δυο γυναίκες. Ο μεγάλος νικητής του αγώνα και πρώτος που έκοψε το νήμα του τερματισμού έπειτα απο 22 λεπτά, ανακηρύχθηκε ο 14 χρονος κολυμβητής του Νηρέα Γιώργος Καμπάδαης.

Συνολικά η ομάδα κατέκτησε 4 μετάλλια 1 Χρυσό, 2 Ασημένια και 1 Χάλκινο .

Οι Κολυμβητές που συμμετείχαν και οι επιτυχίες του Νηρέα Ορεστιάδας είναι οι εξής :

thasopoula-nireas21. Ανδρεάδης Ιωάννης 2η θέση άνω των 50 ετών
2. Βαρσαμακίδης Χρήστος
3. Γκαδανίδης Ιωάννης
4. Γρούτσου Αθανασία 2η θέση 30-45 ετών
5. Δρακίδης Καριοφύλλης
6. Καμπάδαης Γεώργιος 1η θέση στη γενική κατάταξη
7. Καφετζή Φωτεινή 3η θέση 30-45 ετών
8. Μιρμιγκίδης Ιωάννης
9. Μοσχοφίδης Χαράλαμπος
10. Παπαδόπουλος Αδαμάντιος