Photos: 80 κλικ από το σοβαρά επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Κομοτηνής

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία στην Κομοτηνή μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η πορεία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB έφτασε μπροστά στην πρώην νομαρχία Ροδόπης.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πορεία των μειονοτικών, όμως η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε από το να γίνουν τα χειρότερα. Οι συγκεντρωμένοι, αρκετοί μεταφερόμενοι από πόλεις εκτός Κομοτηνής, βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης. Έκαναν ρίψη αντικειμένων και έβριζαν τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσαν καταστροφές στην πλατεία.

Πετούσαν πέτρες, χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα τις καφετέριες της πόλης, παίζοντας στην ουσία έναν κλεφτοπόλεμο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να γίνονται επιθετικοί, πετώντας πέτρες. Τότε οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών, αποτρέποντας από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν περαιτέρω. Πάντως υπήρχε και ένας τραυματίας, ο οποίος χτύπησε από πέτρα που έριξαν οι συγκεντρωμένοι.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και στην συνέχεια όταν η πορεία του κόμματος DEB έφτασε στο κτίριο της πρώην νομαρχίας. Τότε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν «Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα» και άλλα παρόμοια συνθήματα και βωμολοχίες. Σε μικρή ομάδα συγκεντρωμένων επετράπη να φτάσει στο σπαθί της πόλης και να πει τον εθνικό ύμνο. Πέρασε περίπου μία ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν η πορεία των μειονοτικών ολοκληρώθηκε και αποχώρησαν τα λεωφορεία με τους μουσουλμάνους με προορισμό τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια όπως τα κατέγραψε ο φακός της εφημερίδας “Χρόνος”

πηγή Χρόνος 

Πηγή: http://www.xronos.gr/