Είναι οριστικό! Τέλος από τον Εθνικό (και) ο αρχηγός του Ανέστης Δαλακούρας! Οι πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης στην Αυστρία…

 

Είναι πλέον γεγονός. Μετά τον Κώστα Δαλακούρα και ο αδερφός του Ανέστης φεύγει από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου ήταν αρχηγός, ανοίγοντας τα φτερά του για το εξωτερικό. Η επιβεβαίωση ήρθε από την επίσημη ανακοίνωση της SK AICH/DOB για τη μεταγραφή του διεθνή άσου.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ποσογίλνιτσα, μεταξύ άλλων γνωστών στοιχείων για τον 23χρονο Έλληνα διεθνή (1.98μ) και την πρώην ομάδα του, η διοίκηση της ομάδας αναφερόμενη στον Εβρίτη άσο, κάνει λόγο για απόκτηση ενός Τop παίκτη που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο.

sk_aich_dob

«Ο Ανέστης είναι σε θέση να αντισταθμίσει τις αποχωρήσεις των Grut και Krasnevski με την ασφάλεια που εμπνέει και ακόμα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ομάδα μας, παρά την ηλικία του. Έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες γι ‘αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα τις εκπληρώσει» τονίζει στην σχετική ανακοίνωση ο αθλητικός διευθυντής της AICH/DOB, Μάρτιν Μίχοϊ που εξέφρασε την ικανοποιήσή του για την υπογραφή του Δαλακούρα.

Μαζί με τον Ανέστη που ετοιμάζεται πλέον να ζήσει το όνειρό του, εκτός του αρχηγού Nejc Pušnik ο προπονητής της ομάδας, Μatias Hafner θα έχει στην διάθεσή του και τον νεοαποκτηθέντα Anton Menner, έναν ακόμη αθλητή με υψηλά κίνητρα, που θα προσφέρει πληρότητα σε αυτή τη σημαντική θέση.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ανέστης Δαλακούρας δήλωσε ενθουσιασμένος για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στην αυστριακή AICH DOB Ποζογίλνιτσα, την οποία χαρακτήρισε “όνειρο ζωής”.

«Είμαι ευτυχισμένος που μετά από τόσα χρόνια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα μου» δήλωσε στο volleyplanet που είχε αποκαλύψει και την μεταγραφή του ο 23χρονος Εβρίτης ακραίος που δεν ξέχασε φυσικά την ομάδα που “ανδρώθηκε”. «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Εθνικό και όλους τους ανθρώπους του με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια για όσα μου πρόσφεραν.

Ήθελα εδω και δύο χρόνια να “ανοίξω τα φτερά μου” και να αλλάξω περιβάλλον, κάτι που τελικά το κατάφερα. Για μένα αυτό είναι ένα όνειρο που είχα σε όλη μου της ζωή και ήθελα να πραγματοποιηθεί και ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη» τόνισε στο volleyplanet o “μικρός” σε ηλικία Δαλακούρας, που η μοίρα τον έφερε να ανοίγει τα φτερά του και να αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός Αλεξανδρούπολης, εκτός Έβρου, εκτός Θράκης και εκτός συνόρων την ίδια περίοδο που έκανε το ίδιο και ο μεγάλος του αδελφός, Κώστας.

«Χαίρομαι πολύ που θα παίξουμε και οι δύο φέτος σε κάποιο ξένο πρωτάθλημα, αν και δεν θα’ μαστε πολύ κοντά. Εύχομαι να’ μαστε γεροί, να έχουμε επιτυχίες με τις ομάδες μας και ας κουράζεται δυστυχώς η μάνα μας λίγο παραπάνω όταν θα μας επισκέπτεται σε Γερμανία και Αυστρία…» δήλωσε χαμογελώντας ο νέος άσος της Ποσογίλνιτσα, που παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα, η οποία ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι θα αγωνιστεί φέτος στο CEV Cup.