Πρώτη κούπα στη σαιζόν για Λοντίγκιν στο ντεμπούτο του μπαμπά Λουτσέσκου!

 

Ιδανικά ξεκίνησε η σαιζόν για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που κατέκτησε την πρώτη κούπα της σαιζόν στην Ρωσία κερδίζοντας με 1-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Σούπερ Καπ, στο ντεμπούτο του σπουδαίο Ρουμάνου τεχνικού Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν.

Με τον Γιούρι Λοντίγκιν να είναι εξαιρετικός και όποτε χρειάστηκε με τις επεμβάσεις του να κρατά ανέπαφη την εστία της ομάδας του, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατάφερε χάρις το τέρμα του Μαουρίσιο στο 22′ μετά απο σέντρα του Γιουσούποφ να ανοίξει το σκορ και να το κρατήσει μέχρι το φινάλε κατακτώντας τον τίτλο. Αυτός είναι ο τέταρτος τίτλος του Λοντίγκιν με την φανέλα της Ζενίτ με τον πρώην κίπερ της Ξάνθης να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ενώ δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Ζενίτ ο Μιρτσέα Λουτσέσκου που στο πρώτο του επίσημο ματς ως τεχνικός της Ζενίτ είδε την ομάδα του να κερδίζει την περσινή πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ και να κατακτά το Σούπερ Καπ. Μάλιστα την ώρα του αγώνα η Ζενίτ ανακοίνωσε την μεταγραφή του πρώην μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μάκ.