Ξηλώθηκε η κερκίδα στο Κλειστό Κομοτηνής και θα τοποθετηθεί νέα μετά από 35 χρόνια!!!

 

Η κερκίδα αυτή έζησε επιτυχίες, φιλοξένησε ένθερμους φιλάθλους και χειροκροτήματα για τις επιτυχίες των ομάδων της Ροδόπης, προσπάθειες παικτών των ντόπιων αθλητικών σωματείων και ιστορικές στιγμές της αθλητικής ιστορίας της Θράκης.

Όμως το πέρασμα των ετών την κατέστησε δυσλειτουργική, ακόμα και επικίνδυνη για τους θεατές, που θα ήθελαν να δουν τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων. Έτσι η κερκίδα στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής έγινε παλιοσίδερα και μία νέα αναμένεται να τοποθετηθεί στην θέση της.

Μέσω δημοπρασίας που προκήρυξε ο Δήμος Κομοτηνής, αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία από την Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε το έργο αντικατάστασης της παλιάς κερκίδας, με μία σύγχρονη, λειτουργική και κατάλληλη για την φιλοξενία του φίλαθλου κόσμου της πόλης.

Μία μέρα, η περασμένη Κυριακή 17 Ιουλίου, ήταν αρκετή ώστε τα συνεργεία να αποσυνθέσουν τα τμήματα της κερκίδας και να τα απομακρύνουν στον αύλειο χώρο το κλειστού γυμναστηρίου. Εκεί βρέθηκε η εφημερίδα “Χρόνος”, από όπου και η φωτογραφία.

Εκεί παρέμεινε επίσης ένας άνθρωπος όλη την νύχτα, από το φόβο του πλιάτσικου στα σίδερα που ζυγίζουν πολλά κιλά και μέχρις ότου αυτά να απομακρυνθούν, παίρνοντας στην λήθη της ιστορίας την παλιά αυτήν κερκίδα, που παρέμενε εκεί πάνω από τρεις δεκαετίες.

«Πέρασαν 35 χρόνια, υπήρχαν προβλήματα στο κλειστό γυμναστήριο. Ήταν επιθυμία του δημάρχου και φυσικά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, να γίνει ένα κλειστό αξιοπρεπές», ανέφερε στην εφημερίδα “Χρόνος” η πρόεδρος της επιχείρησης Νατάσα Λιβεριάδου.

Είχαν προηγηθεί εργασίες στη στέγη αλλά και στα δάπεδα, είχαν τοποθετηθεί σύγχρονοι ηλεκτρονικοί πίνακες, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στα αποδυτήρια.  Συνολικά οι εργασίες αναβάθμισης στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν.