Ο χάρτης των τεσσάρων κατηγοριών της ΕΠΣ Ξάνθης και οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων

 

Έχοντας φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και ενώ οδεύουμε προς τις προγραμματισμένες πρεμιέρες των πρώτων προπονήσεων των ομάδων κυρίως της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, και έχοντας πλέον μια σαφή εικόνα των ομάδων που θα σχηματίσουν τις ομάδες που θα συνθέσουν τις τρεις απο τις κατηγορίες της ποδοσφαιρικής σαιζόν 2016-2017, ενώ και στην Γ’ μέχρι τις 4 Αυγούστου θα ξεκαθαρίσει αν θα έχουμε κάποια επιστροφή ομάδας απο αυτές που δεν μετείχαν πέρσι η επανίδρυση σωματείου.

Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας αυτή την ώρα το σίγουρο είναι πως τη νέα σαιζόν θα έχουμε τέσσερις κατηγορίας(Α1, Α2, Β’ και Γ’) απο τις οποίες οι τρεις(Α1, Α2 και Β’) θα αποτελούνται απο 10 ομάδες οπού μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα αγωνίζονται σε διαδικασία πλεί οφ(1-5 θέσεις) και πλέι αουτ(6-10). Ενώ η Γ’ κατηγορία αυτή την στιγμή αποτελείται απο 11 ομάδες όμως υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 4 Αυγούστου για να ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός των ομάδων, μια και πολλά ακούγονται τόσο για επιστροφές ομάδων όσο και για επανίδρυση σωματείων.

Πάμε όμως να δούμε ανα κατηγορία ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Στην Α1 κατηγορία μετέχουν οι δέκα ομάδες που πέρσι αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία. Οι αγώνες για την μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης θα πραγματοποιούνται πάντα Κυριακή(είτε μεσημέρι είτε απόγευμα), ενώ η σέντρα έχει οριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου του 2016. Οι ομάδες που συνθέτουν την Α1 κατηγορία είναι οι(η σειρά είναι με την περσινή τους βαθμολογική θέση): Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ασπίδα Ξάνθης, Άρης Αβάτου, Αστέρας Μαγικού, Ηρακλής Ζυγού, ΑΟ Βιστωνίδας, Άρης Πετεινού, Νέστος Κύρνου, Εχίνος Σπορ και ΑΕ Ξάνθης.

Στην συνέχεια έχουμε την νεοσύστατη κατηγορία της Α2 κατηγορίας η οποία αποτελείται απο τις 3 ομάδες που υποβιβάστηκαν απο την Α’ κατηγορία και τις 7 που ανέβηκαν απο την Β’ κατηγορία. Οι αγώνες για την Α2 κατηγορία έχουν οριστεί να διεξάγονται καθ’όλη την διάρκεια της σαιζόν το Σάββατο(είτε μεσημέρι είτε απόγευμα) με την πρεμιέρα των αγώνων να ορίζεται για τις 10 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ομάδες που συνθέτουν την Α2 κατηγορία είναι οι(η σειρά είναι με την περσινή τους βαθμολογική θέση): Ερμής Μάνδρας, Ελπίς Γενησέας, Κεραυνός Λευκόπετρας, Παύλος Μελάς Κουτσού, Κεντητή, Άτλας Σελίνου, Κεσσάνη Ερασμίου, Ορφέας Ν. Αμισσού, Απόλλων Ξάνθης και Δόξα Μυρωδάτου.

Την Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης την φετινή αγωνιστική περίοδο θα αποτελούν οι 6 ομάδες που αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορία συν τις 4 ομάδες της Γ’ κατηγορίας που εξασφάλισαν την άνοδο τους. Οι αγώνες για την Β’ κατηγορία θα πραγματοποιούνται πάντα το Σάββατο(είτε μεσημέρι είτε απόγευμα), με την πρεμιέρα των αγώνων να έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες που συνθέτουν την Β’ κατηγορία είναι οι(η σειρά είναι με την περσινή τους βαθμολογική θέση): Μέλισσα, Ερυθρός Αστέρας Σελέρου, Ελπίδα Σουνίου, Ελπίδες Ξάνθης, Ατρόμητος Χρύσας, ΠΑΣ Φιλίων, Αετός Τοξοτών, Εθνικός Κιμμερίων, Α.ΠΟ. Ξάνθης και Φίλιππος Δροσερού.

Τέλος έχουμε και την Γ’ κατηγορία που αποτελούν οι 11 ομάδες που αγωνίστηκαν και πέρσι στην ίδια κατηγορία συν όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 4 Αυγούστου και δεν αγωνίστηκαν πέρσι. Οι αγώνες για την Γ’ κατηγορία θα διεξάγονται καθ’όλη την σαιζόν το πρωί της Κυριακής, με την σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ’ να ορίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου. Με τα τωρινά δεδομένα οι σίγουρες 11 ομάδες που θα αγωνιζόταν αν ξεκίναγε το πρωτάθλημα τώρα θα ήταν οι(η σειρά είναι με την περσινή τους βαθμολογική θέση): Ασπίδα Πηγαδίων, Απόλλων Διομήδειας, Δόξα Σταυρούπολης, Κεραυνός Π. Κατραμίου, Αναγέννηση Π. Χρύσας, Ρεμβιακός, Αετός Γοργόνας, ΑΠΟΞ Ραιδεστός, Κοτύλη, Σμίνθη και ΑΕΚ Κυψέλης.

Να τονίσουμε πως οι ομάδες που σας αναφέρουμε σε όλες τις κατηγορίες είναι αυτές που αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα, φυσικά στην λίστα δεν υπάρχει η σκέψη ομάδων που ίσως δεν δηλώσουν συμμετοχή, πράγμα που αν συμβεί σε κάποια απο τις πρώτες τρεις κατηγορίες θα φέρει ανακατατάξεις καθώς θα πρέπει να διεξαχθούν με 10 ομάδες, αν όμως συμβεί στην Γ’ δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2016-2017 είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου για τις ομάδες της Α1, τις 3 Αυγούστου για τις ομάδες της Α2 και τις 4 Αυγούστου αυτές των Β’ και Γ’ κατηγορίας.