Ανέβηκαν στα Κ20 του Ολυμπιακού οι Γιώργος Ξενιτίδης και Θανάσης Γιανναράκης!

Με πολύ όρεξη και όνειρα ξεκίνησε στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη η προετοιμασία της πρωταθλήτριας πέρσι ομάδας Νέων(Κ20) του Ολυμπιακού για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, οπού το παρών έδωσαν και τα δύο Θρακιωτάκια που βρίσκονται στην Ακαδημία των “ερυθρόλευκων” Γιώργος Ξενιτίδης και Θανάσης Γιανναράκης.

Αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα δύο Θρακιωτάκια αυτή η άνοδος στην ομάδα Κ20 των “ερυθρολεύκων”, στο τμήμα που είναι ένα βήμα πριν την αντρική ομάδα. Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού υπό της οδηγίες του Βασίλη Βούζα για 3η χρονιά ξεκίνησαν την σκληρή δουλειά με στόχο να είναι έτοιμοι όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι νεαροί άσσοι του Ολυμπιακού θα μείνουν στο Ρέντη μέχρι της 2 Αυγούστου όταν και θα μεταβούν στο Πήλιο για την δεύτερη φάση της προετοιμασίας της μέχρι της 12 Αυγούστου. Την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού αποτελούν παίκτες γεννηθέντες από το 1997 μέχρι και το 1999.

Συνολικά 14 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες όλοι το 1999 ανέβηκαν από την περσινή Κ17 του Ολυμπιακού στα Κ20, πέρα από τους δύο Θρακιώτες ανέβηκαν επίσης και οι: Σκαφίδας, Καράδαης, Αγιώτης, Τσιμπούκας, Αμπάρα, Χατζηχρήστου, Αγγελόπουλος, Αντωνόπουλος, Πέιος, Κωστανάσιος, Καμπετσής και Χατζηιωαννίδης. Ενώ στα καινούρια πρόσωπα είναι και ο Τασιουλής που αποκτήθηκε με μεταγραφή.

Θυμίζουμε πως ο διεθνής Κομοτηναίος αμυντικός Θανάσης Γιανναράκης είναι γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου του 1999 και από τις Ακαδημίες του Πανθρακικού βρέθηκε αρχικά στην Κ15 του Ολυμπιακού, εν συνεχεία στην Κ17 οπού πέρσι ηττήθηκε στον ημιτελικό του final-4 από την Ξάνθη και φέτος ανέβηκε στα Κ20.

Ενώ από την άλλη ο διεθνής μέσος Γιώργος Ξενιτίδης που είναι γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1999, μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό από την Ακαδημία της Βιστωνίδας Ξάνθης αρχικά για το τμήμα Κ15 του Ολυμπιακού οπού ήταν και αρχηγός κατακτώντας το πρωτάθλημα, εν συνεχεία όταν ο μικρότερος την πρώτη χρονιά στα Κ17 πανηγύρισε το πρωτάθλημα ενώ πέρσι ως αρχηγός του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να χάνει στον ημιτελικό από την Ξάνθη.