Άγγιξαν το μετάλλιο Καραβέτης και Ζουπίδου στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Εφήβων-Νεανίδων!

Με δύο αρκετά καλές εμφανίσεις αθλητών απο την Θράκη ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων που φιλοξενεί η πόλη των Σερρών το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου με την συμμετοχή μερικών εκ των κορυφαίων ταλέντων της χώρας.

Η Θράκη συνολικά την πρώτη μέρα εκπροσωπήθηκε απο 5 αθλητές, 2 Ξανθιώτες και 3 Εβρίτες. Απο τους οποίους όμως μόνο οι δύο μετείχαν στους απογευματινούς τελικούς.

Πολύ κοντά σε ακόμη ένα μετάλλιο έφτασε ο πρωταθλητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Πέτρος Καραβέτης που σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον προκριματικό των 110 με εμπόδια, τερματίζοντας τελικά στη τέταρτη θέση και όχι την τρίτη στον πρωινό προκριματικό με χρόνο 14,76 χάνοντας για λίγο την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Μαρία Ζουπίδου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με την δισκοβόλο του Εθνικού να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ρίψη στα 36,57μέτρα σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα με αρκετά υψηλές ρίψεις του δίσκου.

Εκτός των απογευματινών τελικών έμειναν ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα 110 με εμπόδια καθώς με χρόνο 15,73 τερμάτισε 9ος(οι 8 πρώτοι πέρασαν στον τελικό), ο Δημήτρης Σαρηκωνσταντής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης στα 100μέτρα οπού με χρόνο 11,69 κατέλαβε την 23η θέση. Ενώ τέλος παρότι οι προσδοκίες ήταν υψηλές η Ελευθερία Σπουρίτα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να κάνει έγκυρο άλμα στο τριπλούν και έτσι με τρία άκυρα άλματα έμεινε εκτός.

Οι αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με υψηλό Θρακιώτικο ενδιαφέρον και την Κυριακή αρχικά με τους πρωινούς προκριματικούς και εν συνεχεία με τους απογευματινούς τελικούς.