Επιστρέφει το Κύπελλο Γ’ Εθνικής με συμμετοχή από Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών

 

Όπως είχε επισημάνει σε προηγούμενο δημοσίευμα το ThrakiSportS, η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβάθμιση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών καθιστώντας υποχρεωτική την συμμετοχή όλων των κυπελλούχων των ΕΠΣ αλλά επισημαίνοντας ότι σε αυτό δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, όπως συνέβη φέτος.

Ο σκοπός είναι να έχει αντίκρυσμα η κατάκτηση του τροπαίου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που ως γνωστόν δίνει θέση στην Γ’ Εθνική, αλλά την σεζόν που πέρασε προκρίθηκαν στον τελικό ομάδες που έτσι κι αλλιώς μετείχαν στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα, για να ενισχυθεί το ενδιαφέρον, από την ΕΠΟ διευκρινίζουν ότι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου θα λάβουν μέρος και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης την άνοδο θα εξασφαλίζει και ο φιναλίστ του κυπέλλου, εάν και εφόσον ο τροπαιούχος έχει κερδίσει έτσι κι αλλιώς την άνοδό του από το τοπικό του πρωτάθλημα.

Παράλληλα όμως, με δεδομένες αυτές τις αποφάσεις, δημιουργούνταν κενό για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, που πλέον δεν είχαν δικαίωμα να μετέχουν ούτε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών αλλά ούτε και στο… κανονικό όπου λαμβάνουν μέρος οι ομάδες από Super και Football League, αφού αφορά μόνο επαγγελματικές ομάδες. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής δεν θα έχουν υποχρεώσεις για το Κύπελλο, αλλά την Πέμπτη μετά το τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ, αυτό άλλαξε.

Τελικά θα επανασυσταθεί το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, ένας θεσμός που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια και εφαρμόστηκε μέχρι πριν ένα χρόνο. Προφανώς στις πρώτες φάσεις θα υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχει κάποιο κέρδος ο νικητής του. Επίσης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει αγώνας σούπερ καπ ανάμεσα στον νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και τον νικητή του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, όπως συνέβη πέρυσι και πρόπερσι.