Επέστρεψε εκεί που ανήκει! Ανέβηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία η Ασπίδα Ξάνθης!

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο οι πρωταθλήτριες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Γυναίκες της Ασπίδας Ξάνθης. Οι παίκτριες της Ξανθιώτικης ομάδας παρά την κούραση απο τα συνεχόμενα παιχνίδια έβγαλαν ψυχή και πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια του ειδικού πρωταθλήματος  για την άνοδο στην Α2 κατηγορία, επικρατώντας με 56-48 του Λασσάνη Κοζάνης παίρνοντας έτσι την απευθείας άνοδο.

Οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ κατάφεραν έτσι να επιστρέψουν αήττητες μετά απο ένα χρόνο στα Εθνικά πρωταθλήματα, πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη τους εμφάνιση στην διοργάνωση. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία της αρχηγού της ομάδας Λένας Αντώνογλου που μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους στο κλειστό των Πεύκων δείχνοντας πως ήταν πραγματικά η καλύτερη ομάδα.

Ειδικά μετά το τέλος του πρώτου μέρους που βρήκε την ομάδα της Κοζάνης μπροστά στο σκορ με 4 πόντους, οι παίκτριες της Ξανθιώτικης ομάδας μπήκαν στο δεύτερο μέρος με τρομερή ψυχή και πάθος, παίζοντας και για τις δύο άτυχες συμπαίκτριες του Βίκη Καραλίδου και Ειρήνη Χαλκίδου που τραυματίστηκαν, και με τρομερή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη. Πέρα απο την αρχηγό πολύ καλή παρουσία είχαν όλες οι παίκτριες που αγωνίστηκαν με τις Παπαδοπούλου και Σταυρούλα Καραλίδου να σημειώνουν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η Ασπίδα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακή στην άμυνα, όμως βρίσκοντας πολλές λύσεις στην επίθεση έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 15-17. Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μαζί και να υπάρχουν εναλλαγές στο προβάδισμα. 4ο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ασπίδα ήταν μπροστά με 24-25, όμως με ένα 5-0 ο Λασσάνης πέρασε μπροστά με 29-25.

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην Ασπίδα. Με άμυνα για σεμινάριο και λύσεις στην επίθεση, όχι μόνο πέρασε μπροστά, αλλά απέκτησε και διαφορά ασφαλείας, η οποία άγγιξε και διψήφια διαφορά, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 41-48 για την ομάδα της Ξάνθης. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό, καθώς όσο περνούσε η ώρα ο εκνευρισμός και οι κακές επιλογές ήταν πολλές. Αυτό βοήθησε την Ασπίδα, η οποία κράτησε χαμηλά στο σκορ την ομάδα της Κοζάνης και ελέγχοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα έφτασε στο τελικό 48-56.

Δεκάλεπτα: 15-17, 29-25 (ημίχρονο), 41-48, 48-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά 2, Αντώνογλου 19 (2), Κουτρουβέλη, Καρακώστα 2, Παπαδοπούλου 10 (1), Καραλή, Καραλίδου Στ. 12, Μαμαλίγκατζη 5 (1), Σαμαρά, Σουλιώτη 6.