Αναδεικνύονται το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη οι Κυπελλούχοι Ελλάδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Κύπελλο Ελλάδος beach handball στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΟΧΕ Κώστα Σταματιάδη

Για μία ακόμη χρονιά η Αλεξανδρούπολη έχει αγκαλιάσει το beach handball, με μία διοργάνωση που έχει προσελκύσει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και πολύ κόσμο στην παραλία της Αγίας Παρασκευής.

Η δράση κορυφώνεται την Κυριακή (26/6) όπου θα κριθούν Κυπελλούχοι Ελλάδος, ενώ το τουρνουά εντάσσεται στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE Active.

Την ομοσπονδία όπως προαναφέρθηκε εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος θα κάνει τις απονομές μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών που επίσης αγκάλιασαν τη διοργάνωση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δημοσιότητα που έχει πάρει το τουρνουά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι ημιτελικοί και τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΔΕΛΤΑ τηλεόραση Θράκης και μέσω της πλατφόρμας ΟΤΕ TV σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδος, στον τελικό των γυναικών (17:00) θα αναμετρηθούν οι Spartacus Goalbet και Καστοριά, ενώ στους άνδρες οι Summer θα κοντραριστούν με τους γηπεδούχους Beach Boys.

Οι τελευταίοι πήραν την πρόκριση στον τελικό μετά από… δραματικό αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Acropolis, που κρίθηκε στη διαδικασία των shoot out.

Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά είναι η μεγάλη συμμετοχή ομάδων, καθώς στα δύο γήπεδα παρατάχθηκαν 12 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών.

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή αρκετών Ελλήνων αθλητών της σάλας που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Γουργούμης, Χερουβείμ, Μαραγκός, Τσαναξίδης, Λογδανίδου κ.α.) αλλά και αρκετών που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και γυναικών.