Με οκταπλή Θρακιώτικη παρουσία ξεκίνησε στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων

Με αρκετά υψηλές επιδόσεις και παρουσία αρκετού κόσμου παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα Τρίκαλα, κατά διαστήματα δυνατή βροχή, ξεκίνησε στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων. Στην πρώτη μέρα των αγώνων η παρουσία των 8 Θρακιωτών δεν ήταν και η καλύτερη καθώς είχαμε τρεις παρουσίες σε τελικούς και  απο αυτές μόνο η Ζουπίδου(φωτο) ολοκλήρωσε τον αγώνα κανονικά.

Τι εννοούμε όταν λέμε κανονικά, η πρωταθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μαρία Ζουπίδου αγωνίστηκε στον τελικό της Δισκοβολίας κορασίδων οπού τερμάτισε 6η με ρίψη του δίσκου στα 35,56 απο την πρώτη της κιόλας βολή, βελτιώνοντας και την επίδοση της στον πρωινό προκριματικό που ήταν τα 35,02. Οι έτερες δύο παρουσίες Θρακιωτών σε τελικούς δεν ήταν και οι καλύτερες, με τον Ιωάννη Ντούβελο του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει τον αγώνα στα 1,500 μέτρα. Η βροχή επηρέασε αρκετά τον Ιωάννη Δομάση του Διομήδη Βιστωνίδας που παρότι πέρασε στον τελικό της Σφαιροβολίας με 14,26 στον πρωινό προκριματικό, στον τελικό δεν κατάφερε να μετρήσει καμία απο τις τρείς ρίψεις του και έτσι ακυρώθηκε.

Όσον αφορά τις επιδόσεις και των πέντε Θρακιωτών που δεν κατάφεραν να κερδίσουν θέση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους απο τους πρωινούς προκριματικούς, την καλύτερη παρουσία είχε η Χαραλαμπία Ελευθερίου του ΠΑΣ Ρήσσος στο άλμα επι κοντώ οπού η αθλήτρια της ομάδας της Κομοτηνής πήδηξε στα 3,00 μέτρα τερματίζοντας τελικά 19η παρότι η παρουσία της στην πρώτη δωδεκάδα χάθηκε για λίγα εκατοστά. Καλή παρουσία είχε και η Ελευερία Σπουρίτα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο τριπλούν με την αθλήτρια του Εθνικού να τερματίζει 18η με 10,45. Τριπλή παρουσία είχε ο Διομήδης Βιστωνίδας στα 100 μέτρα με τον Μιχαήλ Παπούτσογλου να τερματίζει 20ος με χρόνο 11,74 , τον Χαλέντ Χοφφάς 35ος με χρόνο 12,05 και τον Σονέρ Χασάν Ογλού 53ος με χρόνο 12,98.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται και την Κυριακή οπού θα έχουμε εκ νέου σημαντική συμμετοχή Θρακιωτών Παίδων και Κορασίδων αθλητών του στίβου.