Έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα οι γυναίκες της Ασπίδας και παίζουν αύριο την άνοδο με τον Λασσάνη!

Αν και δυσκολεύτηκαν για 30 λεπτά οι γυναίκες της Ασπίδας, επηρεαζόμενες και από τους σοβαρούς τραυματισμούς των Βίκη Καραλίδου και Ειρήνης Χαλκίδου, τελικά κέρδισαν τον Απόλλων Καρδίτσας με 43-57, έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα και αύριο στις 15:30 αντιμετωπίζουν τον Λασσάνη Κοζάνης στο τελευταίο παιχνίδι του Ειδικού Πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, με τη νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού αυτού να παίρνει την άνοδο.

Η Ασπίδα βρήκε πολλές λύσεις από την περιφέρεια και πέτυχε τους μισούς της πόντους έξω από τη γραμμή των 6,75. Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε η Μαμαλίκατζη, η οποία πέτυχε 24 πόντους με πέντε τρίποντα, ενώ την ακολούθησε η Αντώνογλου με 15 πόντους και τρία τρίποντα.

Η Ασπίδα μπήκε πολύ μουδιασμένα στο παιχνίδι, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση, καθώς δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι του Απόλλωνα. Με όπλο την άμυνα όμως έμενε κοντά στο σκορ, με την ομάδα της Καρδίτσας να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 9-8. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης βρήκε τους πόντους που έψαχνε από την περιφέρεια και κρατώντας τον Απόλλωνα και πάλι χαμηλά πέρασε μπροστά και έκλεισε το ημίχρονο με 19-25. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ασπίδα έδειξε και πάλι αδυναμίες στην επίθεση και έτσι η ομάδα της Καρδίτσας γινόταν απειλητική και παρέμενε κοντά στο σκορ, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 33-37 για την ομάδα της Ξάνθης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ασπίδα ήταν πολύ καλή τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, πήρε διψήφια διαφορά την οποία κράτησε με ευκολία και έφτασε στο τελικό 43-57 και στην τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

Δεκάλεπτα: 09-08, 19-25 (ημίχρονο), 33-37, 43-57 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Καρακώστα, Αντώνογλου 15 (3), Κουτρουβέλη, 3 (1), Μεχμέτ Ουστά, Παπαδοπούλου 4, Καραλή, Καραλίδου Σ. 9 (1), Σαμαρά, Σουλιώτη 2, Μαμαλίκατζη 24 (5).