Οι 10 σκακιστές που θα αγωνιστούν για τον Σ.Ο. Ξάνθης στην Α’ Εθνική!

Στην τελική ευθεία της πρώτης παρουσίας της στην Α’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης και οι 10 σκακιστές του που θα αγωνιστούν για τον Θρακιώτικο σύλλογο που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η τελική φάση του 44ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας, στην οποία σημειωτέον θα συμμετέχουν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας,  από 5 έως 10 Ιουλίου 2016.

Αυτή είναι η 4η φορά, από το 2007 έως το 2016, που η ομάδα της Ξάνθης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια και κερδίζει την άνοδό της στην Α΄ Εθνική. Δυστυχώς όμως τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου και η ελάχιστη έως τώρα υποστήριξη, δεν επέτρεψε τη συμμετοχή της στην τελική φάση τις τρεις προηγούμενες φορές. Με τους ιθύνοντες της ομάδας να κάνουν μεγάλο αγώνα το τελευταίο διάστημα για να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να μπορέσει η αποστολή του Ξανθιώτικου συλλόγου να βρεθεί στην τελική φάση της Α’ Εθνκής στο Ρίο Αχαΐας

Την σύνθεση του Ξανθιώτικου συλλόγου αποτελούν παιδιά του συλλόγου που οδήγησαν την ομάδα στην κορυφή της Περιφέρειας. Η 10μελής αποστολής του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης αποτελείται απο 7 αγόρια και 3 κορίτσια διάφορων ηλικιών κυρίως νεαρούς μαθητές. Αναλυτικά:

Γιάννης Βαλσαμίδης

Δημήτρης Τσεκμές

Βίκτωρ Κόρογλου

Σάββας Σεχλίδης

Νικολέτα Κυπράκη

Βασιλική Πλευρίδη

Πηνελόπη Μήλιου

Νίκος Σταμουλάς

Νικόλαος Γεωργιάδης

Χρήστος Βαγιανός