Ο Εβρίτης και ο βέρος Ξανθιώτης που από την Κ20 ανέβηκαν στην αντρική του ΑΟΞ!

Δύο ποδοσφαιριστές είναι τελικά αυτοί που επελέγησαν να κάνουν το μεγάλο βήμα απο την ομάδα Νέων και να ανέβουν στην αντρική ομάδας της ΠΑΕ Ξάνθη, υπογράφοντας το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο λόγος για τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό Ραφαήλ Μελισσόπουλο και τον Αλεξανδρουπολίτη γκολκίπερ Παναγιώτη Σταθάκη.

Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει το ποιοι είναι οι δύο νεαροί που… έγιναν άντρες με την ευχή που συνοδεύει τους δύο νεαρούς να είναι να μας απασχολούν για πολλά χρόνια με τις αγωνιστικές του εμφανίσεις, όπως έκαναν το 2013 με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας στα Κ17.

melissopoulosΞεκινάμε με την πλέον αναμενόμενη άνοδο, του παίκτη που για πολλούς θεωρείται το “next big thing” που παράγει η Ακαδημία της Ξανθιώτικης ΠΑΕ, τον 19χρονο Ξανθιώτη Ραφαήλ Μελισσόπουλος. Ο Μελισσόπουλος είναι γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1997 στην Ξάνθη και είναι γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή Διογένη Μελισσόπουλου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα 8 του χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Λεύκης υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Κορωνίδη. Το 2007 τον απέκτησε η Skoda Ξάνθη που έβλεπε στο πρόσωπο του 10χρονου ένα σπουδαίο ταλέντο.

Πρώτος προπονητής του Μελισσόπουλου στην Ξάνθη ήταν ο Νεκτάριος Πατμάζογλου, προπονητής του τμήματος Κ11 της Ξάνθης, και εν συνεχεία ο Βασίλης Καλαϊτζίδης στην Κ13 και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης. Με την άνοδο στην Κ15 της Ξανθιώτικης ομάδας ο “Μελι” είχε την καθοδήγηση του Θεόδωρου Καραγιαννίδη που ήταν απο τους προπονητές που τον είχαν ξεχωρίσει και προτείνει στην ομάδα της Ξάνθης. Μετά απο δύο γεμάτες σαιζόν ήρθε η άνοδος στην Κ17 οπού συνεργάστηκε με τον Κώστα Μπεδρελή που τον είχε υπο την καθοδήγηση του για τρία χρόνια, δύο με την Κ17 και τον πρώτο χρόνο στην Κ20.

Στην Κ17 ο Μελισσόπουλος πήγαινε γεμάτος διακρίσεις και πιο έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Πρώτος σκόρερ στο τουρνουά της Ξάνθης το 2008, πρώτος σκόρερ με 32 γκολ στο περιφερειακό πρωτάθλημα το 2012 και καλύτερος παίκτης σε τουρνουά στο Καϊμκτσαλάν την ίδια περίοδο. Στην πρώτη χρονιά στην Κ17 ο Μελισσόπουλος σημείωσε 16 γκολ και βοήθησε σημαντικά στην παρουσία της ομάδας στο φάιναλ φόρ, ενώ την επόμενη χρονιά(2013-2014) όντας ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας με τα 18 του γκόλ και το νικητήριο τέρμα στον τελικό, οδήγησε την Κ17 της Skoda Ξάνθη στην κατάκτηση του τίτλου. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους για καλύτερος θρακιώτης αθλητής το 2014, στον ετήσιο διαγωνισμό του ThrakiSportS. Τις δύο σαιζόν που μας πέρασαν ο Μελισσόπουλος ήταν απο τα βασικά στελέχη της ομάδας Νέων της Ξάνθης που τερμάτισε 6η και η 5η φέτος υπό τις οδηγίες του Νίκου Κεχαγιά.

melissopoulos-rafail-ethnikiΌντας παίκτης που ξεχώριζε με την παρουσία του στα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης ήταν φυσιολογικό να αποτελεί και αναπόσπαστο στέλεχος των Εθνικών Oμάδων, με αρκετές κλήσεις για συμμετοχή σε προπονήσεις όπως και σε φιλικά παιχνίδια, ενώ πήρε μέρος στο τουρνουά της Χαλκίδας με αντιπάλους της Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ οπού και σκόραρε, ενώ μετείχε και στην αποστολή της Εθνικής Εφήβων στο τουρνουά “Granatkin” στην Ρωσία οπού σκόραρε στο παιχνίδι με την Σλοβακία (θυμηθείτε ΕΔΩ). Ενώ μετείχε με την Εθνική Νέων για τα προκριματικά του Euro U19  με αντιπάλους τους Πορτογαλία, Λιθουανία και Μολδαβία. Σε ηλικία 19 ετών ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος με γεμάτες και εντυπωσιακές σαιζόν πίσω του ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα, έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ετοιμάζεται για την πρώτη του προετοιμασία με την αντρική ομάδα του ΑΟ Ξάνθης θέλοντας να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να ανέβει στην αντρική ομάδα.

Ο Εβρίτης Παναγιώτης Σταθάκης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1997 στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 7 του χρόνια στην Ακαδημία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης οπού έμεινε μέχρι και τα 15 του, έχοντας  ως προπονητές τερματοφυλάκων τους Νεκτάριο Κελεσίδη και Γιάννη Φυσέκη.

stathakis-skodaΣτα 15 του χρόνια τον απέκτησε η Skoda Ξάνθη που τον είχε τσεκάρει αρκετές φορές και έκρινε οτι ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του κυρίως με τις εμφανίσεις του στις μεικτές ομάδες.  Όταν ήρθε η άνοδος στην Κ17 ο Αλεξανδρούπολιτης γκολκίπερ αποτέλεσε τον βασικό πορτιέρο της Ξάνθης στις δύο συνεχόμενες παρουσίες σε φάιναλ φορ αλλά και ήταν αυτός που ήταν κάτω απο τα γκολπόστ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014.

Την επόμενη χρονιά ήρθε η άνοδος στην Κ20 και μετά απο δύο χρόνια παρουσίας στο τμήμα των Νέων οι κόποι του 18χρονου γκολκίπερ επιβραβεύτηκαν με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και την άνοδο στο αντρικό τμήμα του ΑΟ Ξάνθης. Στην Ακαδημία της Ξάνθης ο Σταθάκης δουλεύτηκε και είδε μεγάλη βελτίωση με τον Μάνο Μουστάκη ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Νίκο Καλαϊτζή. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως έχει δει συχνά πυκνά το όνομα του στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων Παίδων, Εφήβων και Νέων.