Regions’ Cup: Αποκλείστηκε η Ουαλία, στο παιχνίδι η ΕΠΣ Ξάνθης! Τα σενάρια της πρόκρισης…

Αποστολή στο Σαν Μαρίνο: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μετά την νίκη της ομάδας του Σαν Μαρίνο επί του Καζακστάν με 3-0, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Καζακστάν έχει αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης όπως όμως και η ομάδα της Νότιας Ουαλίας, παρόλο που κέρδισε με 3-2 την ΕΠΣ Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής. Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, αν και φαβορί είναι αναμφισβήτητα πλέον το Σαν Μαρίνο.

vathmologiaepsΈπειτα και από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής το Σαν Μαρίνο είναι μόνο πρώτο με 6 βαθμούς. Από 3 πόντους έχουν η Νότια Ουαλία και η ΕΠΣ Ξάνθης και τελευταίο χωρίς πόντο είναι το Καζακστάν. Θεωρητικά, η ΕΠΣ Ξάνθης αυτή τη στιγμή είναι τρίτη, καθώς στην ισοβαθμία με την Ουαλία προφανώς και υστερεί, αφού έχει χάσει στο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι οι μόνοι που μπορεί να στερήσουν από το Σαν Μαρίνο την πρόκριση. Η Ουαλία είναι έξω από το παιχνίδι παρά τη νίκη τους.

Την Τρίτη, στην τελευταία αγωνιστική, παίζουν Νότιος Ουαλία – Καζακστάν και ΕΠΣ Ξάνθης – Σαν Μαρίνο (7/6, 17:00, LIVE aαπό το ThrakiSportS). Εφόσον το Σαν Μαρίνο κερδίσει ή φέρει ισοπαλία, δεν γεννάται θέμα ότι θα προκριθεί, αφού θα φτάσει τους 7 ή τους 9 βαθμούς και η διαφορά αυτή δεν καλύπτεται. Αν χάσει, τότε θα έχουμε ισοβαθμία της ΕΠΣ Ξάνθης με το Σαν Μαρίνο και την Ουαλία (εφόσον φυσικά η τελευταία κερδίσει το Καζακστάν). Στην τριπλή αυτή ισοβαθμία  μετρούν αρχικά οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια (θα είναι από τρεις) και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων (θα εξαρτηθεί και από το ματς ΕΠΣ Ξάνθης-Σαν Μαρίνο αλλά σε κάθε περίπτωση, μια εκ των δύο ομάδων ή και οι δύο θα είναι πάνω από την Ουαλία που έχει goal average τρία τέρματα υπέρ και… έξι κατά, άρα -3). Κατά συνέπεια είναι ξεκάθαρο ότι η Ν. Ουαλία έχει μείνει εκτός.

Ωστόσο η ΕΠΣ Ξάνθης έχει ακόμα τις ελπίδες της. Στο προηγηθέν σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, το Σαν Μαρίνο θα ξεκινήσει με το πλεονέκτημα του 4-0 επί της Ουαλίας και η ΕΠΣ Ξάνθης με το μειονέκτημα της ήττας με 3-2 από την Ουαλία. Συνεπώς η ΕΠΣ Ξάνθης ξεκινά σε αυτήν την υποτιθέμενη τριπλή ισοβαθμία με -1 τέρματα και το Σαν Μαρίνο με +4. Για να μπορέσει να το προσπεράσει η ελληνική ομάδα λοιπόν, απαιτείται εννοείται νίκη αλλά και με τρία τέρματα διαφορά ή παραπάνω. Στην περίπτωση αυτή το goal average των πρωταθλητών Ελλάδος θα γίνει +2 (αν πχ έρθει 3-0 το σκορ, θα είναι τα τέρματα 5-3) ενώ αυτό του Σαν Μαρίνο θα περιοριστεί στο +1 (πχ στο ίδιο σενάριο θα έχει τέρματα 4-3). Συνεπώς η ΕΠΣ Ξάνθης προκρίνεται στην επόμενη φάση δεδομένα αν κερδίσει με 3-0 το Σαν Μαρίνο, κάτι που φυσικά και δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο έτσι όπως έχουμε δει τις ομάδες το προηγούμενο τριήμερο. Έστω και αν η ελληνική ομάδα θα έχει δεδομένα δυο απουσίες λόγω των κόκκινων καρτών.

Υπάρχει και ένα σενάριο που στέλνει την ΕΠΣ Ξάνθης στην επόμενη φάση ακόμα και με νίκη με… μισό μηδέν. Ποιο είναι αυτό; Το να μην κερδίσει στο άλλο παιχνίδι η Ουαλία το Καζακστάν. Βέβαια, αυτό το σενάριο δεν μοιάζει πιθανό με βάση την δυναμικότητα που έχουν δείξει οι ομάδες, αλλά με δεδομένον τον μαθηματικό αποκλεισμό της ουαλικής ομάδας, κανείς δεν ξέρει τι απογοήτευση θα υπάρξει αλλά και αν ο προπονητής θελήσει να δώσει συμμετοχή στους αναπληρωματικούς παίκτες αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που δεν κερδίσει η Ν. Ουαλία και δεν φτάσει τους έξι βαθμούς, τότε αντί για τριπλή θα έχουμε διπλή ισοβαθμία, πάντα με δεδομένο ότι η ΕΠΣ Ξάνθης θα κερδίσει. Στην διπλή ισοβαθμία θα μετρά λοιπόν μόνο το μεταξύ μας ματς, που θα το έχουμε κερδίσει. Άρα; Η ΕΠΣ Ξάνθης προκρίνεται σε κάθε περίπτωση αν κερδίσει με 3-0 και πάνω, περιμένει το άλλο αποτέλεσμα αν κερδίσει με μικρότερο σκορ, αποκλείεται εννοείται σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα ελπίζει. Σε αντίθεση με  την Ουαλία, σε αντίθεση με το Καζακστάν. Έχει τις πιθανότητές της και έχει κάθε λόγο να τις διεκδικήσει…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ – Ν. ΟΥΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ThrakiSportS έχει καταφέρει να βρίσκεται στο Σαν Μαρίνο και να παρακολουθεί από κοντά και να καλύπτει την προσπάθεια της ΕΠΣ Ξάνθης χάρη σε τέσσερις χορηγούς – επιχειρήσεις από την πόλη της Ξάνθης: τα καταστήματα ACS Ξάνθης, το κατάστημα ελαστικών Πουτακίδη Ηλία & σια Ο.Ε., το  Caffeine Roastery Superfoods και το La Terra Brasserie.