ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο οι Γυναίκες της Ασπίδας Ξάνθης παρά την ήττα στις Σέρρες

Τι και αν γνώρισαν την ήττα οι παίκτριες της Ασπίδας Ξάνθης κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά ασφαλείας απο το πρώτο παιχνίδι και είναι αγκαλιά με τον τίτλο της πρωταθλήτριας ΕΚΑΣΑΜΑΘ, παρά την ήττα τις με 54-47 απο τον Πανσερραϊκό στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό, σε κάποια σημεία και αντιαθλητικό, ενώ αρνητική αίσθηση στην δυναμική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι το γεγονός της διπλής διακοπής του αγώνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που αποπροσανατόλισε τις παίκτριες τόσο της Ξανθιώτικης ομάδας όσο και των γηπεδούχων. Η πρώτη διακοπή σημειώθηκε στην τρίτη περίοδο όταν ο έφορος των γηπεδούχων μαζί τον προπονητή του Πανσερραϊκού Μάρκου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην γραμματεία προκαλώντας και αντιδράσεις στην εξέδρα, ενώ το χειρότερο ήταν στην τέταρτη περίοδο το “ντου” δύο οπαδών των γηπεδούχων που μπήκαν στο γήπεδο και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τον Β’ διαιτητή του αγώνα, με την παρέμβαση της αστυνομίας να είναι καταλυτική για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το ματς, αστυνομία η οποία κλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως το ματς έληξε 2,5 ώρες! μετά την έναρξη του.

Στην Ξανθιώτικη ομάδα ωστόσο αφήνουν στην άκρη τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι φιέστα με τον Αστέρα Καβάλας στο κλειστό του Ευμοίρου, εκεί οπού η ομάδα της Ξάνθης με νίκη κατακτά την κούπα και πιθανότατα να γίνει μετά το ματς και η απονομή της φετινής πρωταθλήτριας στο πρωτάθλημα Γυναικών, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η Ασπίδας Ξάνθης.

Διαιτητές: Δημάδης Δ. – Κατρακάρης

Δεκάλεπτα: 10-11, 18-24 (ημίχρονο), 35-33, 54-47 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ(Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Καρακώστα 2, Καραλίδου Σ. 15(2), Κουτρουβέλη, Μεμέτ Ουστά 2, Παπαδοπούλου  18(1), Καραλή, Αντώνογλου, Μαμαλίγκατζη 9(1), Σαμαρά, Καραλίδου Β. 1, Παπαϊωάννου.