Βρέθηκαν από τον Έβρο στο ΣΕΦ και έζησαν από μέσα την τεράστια «σπανούλεια» ανατροπή του τρίτου τελικού

Ο Ολυμπιακός έχοντας και Εβρίτες οπαδούς στο πλευρό του, οι οποίοι βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα (όπως μαρτυρούν τα πανό που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Ματθαίου της InTime στο πέταλο του ΣΕΦ) πέτυχαν με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό και θα έχουν πλέον «ματς μπολ», διεκδικώντας τον τίτλο στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 59-66 πέντε λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να έχει το μομέντουμ και να είναι έτοιμος να “σπάσει” και πάλι την έδρα του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει και μια εβδομάδα πριν. Αυτός όμως που είχε διαφορετική άποψη ήταν (και πάλι) ο Βασίλης Σπανούλης, που πήρε ξανά τους Πειραιωτές στην πλάτη του, πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη νίκη.

Με σερί 12-0, οι γηπεδούχοι μετετρέψαν το εις βάρος τους 59-66 σε υπέρ τους 71-66, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη, που ήρθε έπειτα από λίγο με τελικό σκορ 77-72. Πλέον οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/5), προκειμένου να στεφθούν και φέτος πρωταθλητές Ελλάδας. Εάν δεν τα καταφέραν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τότε θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα, υποδεχόμενοι τους “πράσινους” και πάλι στο ΣΕΦ, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν όπως προαναφέρθηκε ο Σπανούλης με 22 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι πρόσθεσε 16 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, ο Φελντέιν μέτρησε 17 πόντους, ενώ ο Καλάθης σημείωσε 15 πόντους. Το ματς όπως ήταν φυσιολογικό καθήλωσε το φίλαθλο κοινό και στην Θράκη, αλλά το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού έφυγαν από την περιοχή μας, έκαναν το ταξίδι και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα από το γήπεδο τον σπουδαίο αγώνα.