Στη Δραγάνα το Φοιτητικό Τουρνουά του ΔΠΘ με ομάδες από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Το προσεχές Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Αθλητικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων του, με τη διοργάνωση και διεξαγωγή του 1ου Φοιτητικού Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης.

Το τουρνουά θα λάβει χώρα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης (Πανεπιστημιούπολη, Δραγάνα). Τη συμμετοχή τους στο τουρνουά έχουν δηλώσει οκτώ ομάδες φοιτητών, από διάφορα Τμήματα του Δ.Π.Θ., 7 ανδρικές και μία μεικτή (ανδρών-γυναικών).

Εκπροσωπούν όλες τις πόλεις στις οποίες εδρεύει το Ίδρυμα, κοινώς την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Ορεστιάδα, όπου έχει σχολές του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Το Σάββατο 28 Μαΐου θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες (12:00-17:30), την Κυριακή 29 Μαΐου οι ημιτελικοί (12:00-14:00) και ο τελικός (15:30-17:00), ενώ στο ενδιάμεσο των τελικών θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σουτ τριών πόντων και παρουσίαση του αγωνίσματος της καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν φοιτητές της Ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης καθώς και μέλη ΔΕΠ και Ε.Ε.Π. του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η φωτογραφία είναι από πανηγυρικό στιγμιότυπο πριν τρία χρόνια, όταν η μεικτή ομάδα του ΔΠΘ είχε κατακτήσει στην Κοζάνη το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, το επονομαζόμενο και ελληνικό NCAA, νικώντας στον τελικό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.