Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εκλογοδικείο της ένστασης για τις έδρες Ευ. Στυλιανίδη και Α. Κοντού

Τη μετάθεση για 8 Ιουνίου της εκδίκασης στο ανώτατο Εκλογοδικείο των ενστάσεων, που είχαν υποβληθεί κατά των αποτελεσμάτων της κατανομής των εδρών στις τριεδρικές περιφέρειες της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Κέρκυρας, είχε σαν αποτέλεσμα η αποχή των δικηγόρων.

Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου, αλλά εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 8 Ιουνίου.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014 ανάγεται η υπόθεση, καθώς κατατέθηκαν ενστάσεις από πολίτες, που επικαλούνται ότι προσβάλλονται από την κατανομή οι αρχές της ισότητας της ψήφου και της αναλογικής εκπροσώπησης.

Στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης άμεσα ενδιαφερόμενοι για το αποτέλεσμα, που θα έχουν οι παραπάνω προσφυγές, είναι οι πρώην βουλευτές και Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Κοντός, που προσδοκούν να ανακαταλάβουν τις οικείες βουλευτικές έδρες, με την ταυτόχρονη απώλειά αυτών από τους εν ενεργεία βουλευτές, κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Γρηγόρης Στογιαννίδης.

 

Πηγή: http://www.xronos.gr/