Ανασχηματισμός με αθλητικό άρωμα από Παυλίδη στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Σε αλλαγές στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικης Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, καθώς ύστερα από την 20μηνη παραμονή της υπάρχουσας διοίκησης, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα αντικαθιστώντας τους 4 από τους 6 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες του.

Οι αλλαγές έχουν και έντονο αθλητικό άρωμα. Η Ζήνα Ζάχαρη που είχε αναλάβει τον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού αλλά… πέρασε και δεν ακούμπησε (τουλάχιστον στο αθλητικό επίπεδο ούτε καν στα γήπεδα την βλέπαμε, με εξαίρεση ίσως μια δυο φορές) αποτελεί παρελθόν από το σχήμα.

Οι Εβρίτες Κώστας Βενετίδης και Ελένη Δημούδη που ορίστηκαν νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες (φωτογραφία από το radioevros)

Στην θέση της ανέλαβε η Ελένη Δημούδη, διευθύντρια του ΙΕΚ, που δεν δείχνει να έχει σχέσεις με τον αθλητισμό της πρωτεύουσας του Έβρου. Μάλιστα, η Δημούδη ανέλαβε ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο, αφού πέρα από το κομμάτι του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανέλαβε και αυτό της ανάπτυξης, το οποίο μέχρι σήμερα κατείχε ο Κώστας Εξακουστός, πρόσωπο γνωστό και στο φίλαθλο κοινό, ιδίως του Έβρου αλλά και της Κομοτηνής, όπου φοίτησε για πολλά χρόνια.

Ένας ακόμα άνθρωπος του αθλητισμού, ο Κώστας Βενετίδης από την Ορεστιάδα (υπήρξε και προπονητής της σχολικής ομάδας του ΕΠΑΛ που πριν τρία χρόνια είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος  λυκείων στο ποδόσφαιρο) αναλαμβάνει το βαρυσήμαντο χαρτοφυλάκιο των Υποδομών, Έργων-Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Καταστροφών και Παραμεθορίων Περιοχών.

Οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι που αναλαμβάνουν χρέη αντιπεριφερειάρχη είναι η Γεωργία Χειράκη στη θέση του συντοπίτη από την Π.Ε Δράμας της Χρήστου Γεωργιτσόπουλου στην αντιπεριφέρεια Κοινωνικών Θεμάτων, ενώ στην απαιτητική αντιπεριφέρεια Οικονομικών ο Οντέρ Μουμίν καλείται θα αντικαταστήσει τον Μουσταφά Κατραντζή με τους δύο να προέρχονται αμφότεροι από την Π.Ε Ροδόπης.

Οι μόνοι δύο που παρέμειναν στην θέση τους είναι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παπαδόπουλος από τις Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που χειρίζεται και το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, για τους οποίους οποιαδήποτε αλλαγή στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν θα είχε καμία ουσία.