A2 Ανδρών: Πρόταση από ΓΕΑ, ΑΕ Κομοτηνής και τις άλλες ομάδες της Β. Ελλάδας για πρωτάθλημα 4 ομίλων

Πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης η συγκέντρωση των εκπροσώπων των ομάδων, που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίξουν στην Α2 Κατηγορία Ανδρών.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο έφορος της ΑΕ Κομοτηνής Τάσος Πετρίδης αλλά και εκπρόσωπος από την ΓΕ Αλεξανδρούπολης, απόντος πάντως του προέδρου της Γιώργου Τσιρτσίδη.

Συνολικά παραβρέθηκαν τα εννέα από τα 13 σωματεία της Β. Ελλάδας, ανάμεσά τους και ο ιστορικός Άρης που θα «γιορτάσει» τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου του ευρισκόμενος στην Α2 Κατηγορία.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από τους εκπροσώπους των  ομάδων ήταν και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε τέσσερις ομίλους – αντί για τρεις που ήταν τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστηρίχθηκε, πρέπει να προχωρήσει αυτή η ρύθμιση και φυσικά να γίνει ο χωρισμός τους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, με σκοπό τη μείωση των μετακινήσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος οι δύο ομάδες της Θράκης να καλούνται να κάνουν ταξίδι μέχρι τα Γιάννενα και την Λαμία, που επίσης υποβιβάστηκε φέτος. Αντιστοίχως βέβαια και η Λαμία κλπ θα καλείται να έρθει μέχρι την Θράκη.

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που εκφράζεται κυρίως όμως από ομάδες των Αθηνών, ότι αν πάμε σε τέσσερις ομίλους στην Α2 Κατηγορία, θα εξασθενίσει η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων.

Πάντως η σκέψη για τέσσερις ομίλους, όπως στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής Μπάσκετ, εξετάζεται σοβαρά και θα μεταφερθεί στο συμβούλιο της ΕΟΠΕ. Αν περάσει αυτή η πρόταση, τότε η ΓΕΑ και η ΑΕ Κομοτηνής θα έχουν ταξίδια μόνο μέχρι την Θεσσαλονίκη.