Το πρόγραμμα για τους παλαίμαχους Κομοτηνής και Ξάνθης και ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Διεξάγεται στην Καβάλα από τις 27 έως τις 29 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων, με τη Θράκη να έχει διπλή συμμετοχή, καθώς θα την εκπροσωπήσουν η ΑΕ Κομοτηνής και ο ΣΠΑΚ Ξάνθης. Και οι δύο ομάδες θα συμμετέχουν στην κατηγορία 40+, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 10 ομάδες.

Την Παρασκευή οι δύο ομάδες αγωνίζονται στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα για την πρώτη φάση. Ο ΣΠΑΚ Ξάνθης αντιμετωπίζει στις 19:00 τους βετεράνους της Λάρισας, ενώ στις 21:00 η ΑΕ Κομοτηνή αντιμετωπίζει τους Veria Warriors. Οι νικητές της πρώτης φάσης παίρνουν την πρόκριση για τη δεύτερη φάση, ενώ την πρόκριση θα πάρει και η καλύτερη ηττημένη ομάδα.

Στη δεύτερη φάση που θα διεξαχθεί το Σάββατοκαι θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των τριών ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο δεκάλεπτα, με το δεύτερο να έχει τον χαρακτήρα και τους κανονισμούς που ισχύουν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αν το παιχνίδι λήγει ισόπαλο τότε θα συνεχίζεται χωρίς διακοπή, μέχρι κάποια ομάδα να πετύχει πόντους ή πόντο.

Τέλος η τρίτη και τελική φάση θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαΐου. Οι δύο πρώτοι των ομίλων θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί στην Καλαμίτσα στις 13:00, οι δύο δεύτεροι τον ομίλων θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό, ο οποίος θα γίνει στα Ποταμούδια στις 12:00, ενώ οι δύο τρίτες ομάδες των ομίλων θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-6 σε αγώνα που θα γίνει στην Καλαμίτσα στις 9 το πρωί. Τέλος στον Αμυγδαλεώνα θα διεξαχθούν και οι αγώνες για τις θέσεις 7-10.