Τα 50α γενέθλια του Ερίκ Καντονά και ο σωσίας του στην Θάσο που έγινε… ταινία

Τα 50 του χρόνια έκλεισε την Τρίτη ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1966. Δεν ξέρουμε πώς τα γιόρτασε, αλλά κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά του, αλλά κοντά στην περιοχή μας, θα πρέπει να τα γιόρτασε και ο Έλληνας σωσία του: ο Στράτος Παπαφιλίππου από την Θάσο, που πρόσφατα μάλιστα έγινε και ταινία που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Πριν τρία χρόνια μάλιστα, ο γάλλος παλαίμαχος άσσος και ο Έλληνας σωσίας του βρέθηκαν μαζί στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όταν ο Καντονά είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε για τα μεγάλα ντέρμπι του κόσμου. Μάλιστα, τότε η εκπληκτική ομοιότητά του θασίτη με τον γάλλο πρώην άσο των γηπέδων αποτέλεσε το διαβατήριο για να τον προσεγγίσει, να του μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο σωσίας του Καντονά φρόντισε μάλιστα να φορά μια φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της ομάδας με την οποία ο γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεσουράνησε την δεκαετία του ’90.

«Οι ξετρελαμένοι Άγγλοι τουρίστες που έρχονται στην Θάσο για να επισκεφθούν το νησί, με έπεισαν ότι εγώ μοιάζω με τον Έρικ Καντονά και πραγματικά είδα ότι σε καναδυό φωτογραφίες, μοιάζαμε αρκετά. Και από τότε δεν με άφησαν σε χλωρό κλαρί, κάθε φορά που έρχονται μου φέρνουν τις καινούριες φανέλες της Μάντσεστερ και έχουν την απαίτηση να ξυρίζω το κεφάλι μου για να βγαίνω μαζί τους φωτογραφίες», έχει πει ο Στράτος Παπαφιλίππου, που αποτελεί ατραξιόν για όλο το νησί της Θάσου και έχει εκμεταλλευθεί δεόντως αυτήν την εκπληκτική ομοιότητα, ονομάζοντας «Eric’s Apartments & Studios» τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει στους τουρίστες στην περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς.

Θυμηθείτε το τρέιλερ της ταινίας για τον Θασίτη σωσία του Καντονά, με τον τίτλο «Ερικ, ο βασιλιάς ζει στην Ποταμιά Θάσου», το οποίο ακολουθεί τη σουρεαλιστική καθημερινότητα του Στράτου Παπαφιλίππου που ζει στην σκιά του πραγματικού Ερίκ…