Τέλος η σαιζόν για την Skoda Ξάνθη που αποχαιρετά μετά απο 2,5 χρόνια τον Νίκο Νεντίδη!

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 19 Μαϊού και επίσημα η αγωνιστική περίοδο 2015-2016 για τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που όπως και το τεχνικό τιμ αναχώρησαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που θα διαρκέσουν μέχρι της 3 Ιουλίου. Ωστόσο δεν έλειψε και η συγκίνηση καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που αποχαιρέτησαν τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες τους ενώ θα έχουμε αποχώρηση και απο το τεχνικό τιμ.

Ο λόγος για τον 50χρονο Θεσσαλονικιό προπονητή Νίκο Νεντίδη, που απο τον Φεβρουάριο του 2014 βρίσκεται στην ομάδα της Ξάνθης έχοντας τον ρόλο του βοηθού του εκάστοτε προπονητή και αναλυτή αγώνων. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του στον Θρακιώτικο σύλλογο καθώς είχε συνεργαστεί ξανά με την ομάδα της Ξάνθης απο τον Δεκέμβρη του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, προτού επιστρέψει ενάμιση χρόνο αργότερα ξανά στην Ξάνθη που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

Η απόφαση του Νεντίδη είχε γίνει γνωστή στις τάξεις του Ξανθιώτικου συλλόγου εδώ και καιρό καθώς ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και να μπορέσει να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του και να μπορέσει να ξεκουραστεί μετά απο 2,5 χρόνια γεμάτα άγχος, χαρές και λύπες. Πάντως η θέση του δεν θα μείνει για πολύ κενή καθώς ήδη στην Ξάνθη έχουν βρει τον αντικαταστάτη του και μάλιστα η ανακοίνωση του ονόματος του θα κάνει ιδιαίτερο… θόρυβο(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ο Νίκος Νεντίδης ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Κουφαλίων, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδας και 1 Σούπερ Καπ, τον Ηρακλή, τον Αγροτικό Αστέρα και τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και μέλος μάλιστα της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων το 1988.

Ως προπονητής εργάστηκε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟ Κουφαλίων και του ΑΜΣ Πανοράματος, στην ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού (Κ-15), του ΠΑΟ Κουφαλίων, του Καμπανιακού, στην ομάδα Εφήβων του Ολυμπιακού (Κ-17), στο τμήματα σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, ως συνεργάτης του Προτάσοφ στον Ηρακλή, ως βοηθός προπονητή στην Κέρκυρα με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.