Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Τσιπίδη! Δεν είχε σχέση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης! Αναζητείται συνεργός του…

Ο Απόστολος Τσιπίδης, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πέρυσι στα διοικητικά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου, μετά το τέλος της ομιλίας του σε εκδήλωση στη Βέροια.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε,η σύλληψη έγινε επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της απάτης και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων. «Ενώ κρατείται στην ασφάλεια, προέκυψε μετά από έρευνα πως εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρήματα από αυτούς. Συγκεκριμένα, ως εκπρόσωπος ομίλου εταιρειών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως πραγματικά, με το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε επικερδή προγράμματα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ομίλου του, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις το συνολικό χρηματικό ποσό των 65.500 ευρώ. Σε μία περίπτωση, είχε συνεργό τον 42χρονο πρόεδρο του ομίλου, ο οποίος αναζητείται», επισημαίνει η ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης seleo.gr.

Για την υπόθεση εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης σχετική ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ, χωρίς φυσικά κατά την πάγια τακτική της αστυνομίας, να αναφέρονται ονόματα:

«Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από τον εντοπισμό 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της απάτης και παράβασης Νόμου περί μεσαζόντων, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων απάτης και την έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης τόσο σε βάρος του ιδίου, όσο και σε βάρος 42χρονου συνεργού του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο 43χρονος, ως εκπρόσωπος ομίλου εταιρειών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως πραγματικά και συγκεκριμένα, με το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε επικερδή προγράμματα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ομίλου του, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις (σε μία εκ των οποίων σε συνεργασία με τον 42χρονο συνεργό του – πρόεδρο του ομίλου), το συνολικό χρηματικό ποσό των (65.500) ευρώ.

Σε βάρος των προαναφερομένων, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, η οποία υποβλήθηκε στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

Σε σχέση με την υπόθεση το pressaris, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, αναφέρει ότι ο 43χρονος που συνελήφθη είναι παράγοντας με πλούσιο έως αμφιλεγόμενο αθλητικό παρελθόν, καθώς έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής επί προεδρίας Αντώνη Ρέμου, προκειμένου να επενδύσουν στην Λαμία.

«Παρουσίασαν μια σειρά από χορηγούς, αλλά τελικά δεν έγινε κάποιο deal, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, αν και υπάρχουν πολλές… φήμες στην πόλη της Φθιώτιδας», επισημαίνει η ιστοσελίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σύλληψη έχει να κάνει με εκείνη την υπόθεση και όχι για παράδειγμα με όσα συνέβησαν πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη, που είναι αμφίβολο αν έχουν άλλωστε καταγγελθεί στις αρχές.

«Συνεργάτης του μετά από ένα χρόνο και πριν αναλάβει πόστο στον Άρη για μερικές βδομάδες, συμμετείχε σε κίνηση  με σκοπό να μπουν στην ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά τελικά η προσπάθεια τους δεν καρποφόρησε, μια και ενεπλάκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματίας από τον Καναδά Παπαθανασάκης. Πριν λίγους μήνες είχε εμπλακεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης διοικητικά, ενώ συνελήφθη πριν λίγες μέρες, αμέσως μετά την παρουσίαση… επενδυτικού προγράμματος στην πόλη της Βέροιας», καταλήγει το ρεπορτάζ του pressaris.