Πρωταθλήτρια ομάδα… «Τούρκων της Δ. Θράκης» σε διεθνές τουρνουά «Τούρκων του Εξωτερικού»

Φορώντας φανέλες που ανέφεραν την λέξη Yunanistan, το Ελλάδα στα τούρκικα δηλαδή, μια ομάδα που εμφανίστηκε να εκπροσωπεί τους… «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» εμφανίστηκε να εκπροσωπεί την μειονότητα σε τουρνουά «Τούρκων του Εξωτερικού» που διεξήχθη στην Τουρκία! Και όχι μόνον αυτό! Η ομάδα αυτή κατάφερε να φτάσει στον τελικό αυτού του «περίεργου» τουρνουά και να κατακτήσει το τρόπαιο, κερδίζοντας με 3-1 την ομάδα που εκπροσώπησε στην «διοργάνωση» την Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Ασφαλώς πρόκειται για ακόμα μια εμπλοκή της πολιτικής και της διπλωματίας με τον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» το ποδόσφαιρο. Η αναμέτρηση διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης και τις όποιες πληροφορίες το ThrakiSportS έχει καταφέρει να τις συγκεντρώσει με το… σταγονόμετρο αλλά και να τις μεταδώσει με την δέουσα προσοχή και πολλές επιφυλάξεις, λόγω της λεπτότητας αυτών των ζητημάτων που ξεπερνούν τα αθλητικά όρια και έχουν να κάνουν με εθνικά θέματα.

dokos-omadatourkondytikisthrakis1Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί συχνά τον αθλητισμό για να αναδείξει το «τουρκικό» στοιχείο μειονοτήτων στα Βαλκάνια αλλά και τη Μέση Ανατολή, ως μέρος του στρατηγικού δόγματος που εγκαινίασε ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από την περίοδο που υπηρετούσε στις κυβερνήσεις Ερντογάν με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, την απονομή στην διοργάνωση επρόκειτο να κάνει ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όπως μαθαίνει το ThrakiSportS, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Πάντως, φέρεται να υπήρξαν συμμετοχές και από άλλες χώρες των Βαλκανίων, όπως η Αλβανία καθώς επίσης και από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Αφγανιστάν.

Οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας μας αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την «διοργάνωση», όπου φέρεται να πρώτευσε η ομάδα «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» εκπροσωπώντας την… Ελλάδα και μόλις τις συγκεντρώσει και τις διασταυρώσει, το ThrakiSportS θα επανέλθει με νεώτερη ανάρτηση.