LIVE από την Κομοτηνή ο τελικός του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αστέρας Καβάλας – Φιλία Ορεστιάδας

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την μετάδοση του τελικου του φετινού κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στον Αστέρα Καβάλας και την Φιλία Ορεστιάδας. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος βρίσιεται στο κλειστό της Κομοτηνής και μεταδίδει…

Καλησπέρα! Τις επόμενες ώρες θα είμαστε μαζί σας από την εορτάζουσα σήμερα Κομοτηνή και μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε την εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του φετινού κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ωρα 16:10 Αντίπαλοι είναι ο Αστέρας Καβάλας που αποτελεί αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί και η Φιλία Ορεστιάδας, που έκανε για πολλούς την μεγάλη έκπληξη και με μια εντυπωσιακή πορεία κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό, καταφέρνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της.

Ωρα 16:16  Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα και αναμένεται να την παρακολουθήσει από κοντά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος καθώς και ο γενικός της γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης.

Ωρα 16:22  Πριν αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για την μετάδοση, να σας αναφέρουμε ότι χορηγός της σημερινής μετάδοσης είναι η καφετέρια Fair Play  στην οδό Αθανασίου Πανταζίδη 129 στην Ορεστιάδα . Εκεί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή το βράδυ την μπύρα σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια την ημέρα αλλά και παρακολουθώντας μέσα από γιγαντοοθόνες όλες τις σημαντικές αθλητικές αναμετρήσεις τα βράδια (κάντε κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Ωρα 16:27  Δεύτερος χορηγός της σημερινής μετάδοσης του τελικού του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στην Φιλία Ορεστιάδας και τον Αστέρα Καβάλας είναι η πιτσαρία Due Leoni στην οδο  Αθ. Πανταζίδου 77 και Λοχ. Διαμαντή γωνία στην Ορεστιάδα. Ανοιχτά καθημερινά από το απόγευμα μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, για πίτσες και μακαρονάδες, σε έναν καλαίσθητο χώρο που αποτελεί στέκι για τον Β. Έβρο (κάντε κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Ωρα 16:32  Τρίτος χορηγός της μετάδοσης είναι η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Ζερβας», ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στην Ορεστιάδα που θα σας κερδίσει αμέσως με την γνήσια παραδοσιακή ελληνική θρακιώτικη κουζίνα του, προκαλώντας τις αισθήσεις σας με τις γεύσεις της. Χρησιμοποιώντας αυθεντικά αγνά υλικά και δίνοντας έμφαση στις τοπικές συνταγές, με πολλές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και ορεκτικά, βρίσκεται σε θέση να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη, είτε επιθυμεί μαγειρευτά είτε ψητά της ώρας. Περιπλανηθείτε στην ιστοσελίδα της με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 16:38  Εδώ και μια ώρα έχει αναχωρήσει από τα ΚΤΕΛ Ορεστιάδας η ομάδα της Φιλίας με ένα γεμάτο πούλμαν από τους παίκτες, φίλους, συγγενείς και απλούς οπαδούς του συλλόγου που θα τον ακολουθήσουν ως την Κομοτηνή για αυτό το ματς γιορτή – ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ώρα 16:44 Ο τελικός αυτός είναι ο 12ος στην ιστορία του θεσμού. Παρότι όμως η έδρα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι στην Κομοτηνή, αυτός είναι μόλις ο δεύτερος τελικός που διεξάγεται στην πόλη της Θράκης.

Ώρα 16:51 Πολυνίκης ομάδα είναι ο Ορφέας Νέου Σκοπού με πέντε κατακτήσεις. Συνολικά 9 φορές έχει κατακτήσει το τρόπαιο ομάδα από την Ανατολική Μακεδονία και μολις δύο από τη Θράκη, ο Αρίων Ξάνθης και η Θύελλα Φερών (στον τελικό της Κομοτηνής).

Ωρα 16:56  Εχει περάσει από την Αλεξανδρούπολη πλέον η ομάδα της Φιλίας όπως μαθαίνουμε και κατευθύνεται προς την Κομοτηνή ενώ καθοδόν είναι και ο Αστέρας Καβάλας.

Ώρα 17:05 Η Φιλία για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε την ομάδα Κ20 της ΑΕ Κομοτηνής με 78-63, την ομάδα Κ20 της Ασπίδας Ξάνθης με 72-70, ενώ στον ημιτελικό κέρδισε τον ΑΟ Σερρών με 71-56.

Ώρα 17:10 Ο Αστέρας στο δρόμο προς τον τελικό κέρδισε το Παγγαίο με 94-60, τους Τιτάνες Δράμας με 80-61, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 72-65, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε της Θύελλας Φερών με 75-60.

Ωρα 17:19  Θυμίζουνε ότι από φέτος και κάθε χρόνο ο τελικός του κυπέλλου θα διεξάγεται στην Κομοτηνή προς τιμήν του Τάσου Χαραλαμπίδη, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και απεβίωσε στην εκπνοή του 2015.

Ωρα 17:25  Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα θα τιμηθεί η μνήμη Χαραλαμπίδη και για τον λόγο αυτόν βρίσκεται στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης..

Ώρα 17:45 Μόλις έφτασε στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής η αποστολή της Φιλίας, μαζί με το πούλμαν που έβαλε η ομάδα για τους φίλους της.

Ώρα 18:03 Στο κλειστό γύμναστηριο της Κομοτηνής και η ομάδα του Αστέρα Καβάλας. Λιγότερο από μία ώρα για την έναρξη του τελικού.

Ώρα 18:20 Στο παρκέ και οι δύο ομάδες για την προθέρμανση.

Ώρα 18:35 Μόλις έφτασαν στο κλειστό της Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τάκης Τσγκρώνης.

Ώρα 18:50 Κατάμεστο το κλειστό της Κομοτηνής, όχι μόνο από τους φίλους των δύο ομάδων, αλλά και από φίλους του αθλήματος τόσο από την Κομοτηνή όσο και από την Ξάνθη.

Ώρα 18:56 Παρουσίαση των δύο ομάδων.

Ώρα 18:59 Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος παραδίδουν τιμητικές πλακέτες στη σύζυγο του Τάσου Χαραλαμπίδη, Μαρία, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του πρώην προέδρου και εκ τον ιδρυτών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ώρα 19:01 Ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαιρετάει τους παίκτες των δύο ομάδων.

Ώρα 19:08 Ενός λεπού σιγή στη μνημη του Τάσου Χαραλαμπίδη.

Ώρα 19:09 Τζάμπολ στον 12ο τελικό του κυπέλλου ή όπως είπε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στον 1ο τελικό κυπέλλου “Τάσος Χαραλαμπίδης”.

Ωρα 19:12  Για τη Φιλία που είναι τυπικά γηπεδούχος ξεκινάνε το παιχνίδι οι Μπερτσιμάς, Κατσαβριάς, Χερκελετζής, Σαββουλίδης και Αμαραντίδης. Για τον Αστέρα στο παρκέ βρίσκονται οι Μαρκόπουλος, Μουσίκας, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος και Μύζιου.

Ώρα 19:18 Πέντε λεπτά στον τελικό και ο Αστέρας προηγείται με 1-7, με τη Φιλία να είναι πολύ νευρική και με πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση.

Ώρα 19:22 Μένουν 2’51” για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και ο Αστέρας προηγείται με 5-14. Τάιμ άουτ για τη Φιλία.

Ώρα 19:28 Τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Αστέρα να προηγείται με διψήφια διαφορά. Αποτέλεσμα πρώτου δεκαλέπτου: Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 8-19.

Ώρα 19:39 Μένουν 6’48” για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 10-23.

Ώρα 19:42 Μένουν 5’19” για το ημίχρονο, Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 10-25. Δεύτερο τάιμ άουτ για τη Φιλία.

Ώρα 19:50 Ακόμα τρία λεπτά για το ημίχρονο, Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 14-25.

Ώρα 19:56 Ημίχρονο στην Κομοτηνή, με τον Αστέρα να συνεχίζει να προηγείται με διψήφια διαφορά, παρά την προσπάθεια της Φιλίας να μειώσει. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 18-31.

Ωρα 20:00  Πριν συνεχίσουμε τη μετάδοση του δευτέρου ημιχρόνου να σας αναφέρουμε ότι χορηγός της σημερινής μετάδοσης είναι η καφετέρια Fair Play  στην οδό Αθανασίου Πανταζίδη 129 στην Ορεστιάδα . Εκεί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή το βράδυ την μπύρα σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια την ημέρα αλλά και παρακολουθώντας μέσα από γιγαντοοθόνες όλες τις σημαντικές αθλητικές αναμετρήσεις τα βράδια (κάντε κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Ωρα 20:04  Δεύτερος χορηγός της σημερινής μετάδοσης του τελικού του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στην Φιλία Ορεστιάδας και τον Αστέρα Καβάλας είναι η πιτσαρία Due Leoni στην οδο  Αθ. Πανταζίδου 77 και Λοχ. Διαμαντή γωνία στην Ορεστιάδα. Ανοιχτά καθημερινά από το απόγευμα μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, για πίτσες και μακαρονάδες, σε έναν καλαίσθητο χώρο που αποτελεί στέκι για τον Β. Έβρο (κάντε κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Ωρα 20:08  Τρίτος χορηγός της μετάδοσης είναι η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Ζερβας», ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στην Ορεστιάδα που θα σας κερδίσει αμέσως με την γνήσια παραδοσιακή ελληνική θρακιώτικη κουζίνα του, προκαλώντας τις αισθήσεις σας με τις γεύσεις της. Χρησιμοποιώντας αυθεντικά αγνά υλικά και δίνοντας έμφαση στις τοπικές συνταγές, με πολλές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και ορεκτικά, βρίσκεται σε θέση να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη, είτε επιθυμεί μαγειρευτά είτε ψητά της ώρας. Περιπλανηθείτε στην ιστοσελίδα της με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 20:11  Ξεκινά τώρα το δεύτερο ημίχρονο, αλλα 20 αγωνιστικά λεπτά για να μάθουμε τον κυπελλούχο ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την σεζόν 2015-2016.

Ωρα 20:16  Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου, η Φιλία μειώνει το σκορ αλλά ο Αστέρας διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας αλλά πλέον με μονοψήφιο αριθμό πόντων. 23-32 επτά λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ωρα 20:27  Στους δέκα οι πόντοι της διαφοράς ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Αστέρας προηγείται της Φιλίας με 42-32 ογδοντατέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου.

Ωρα 20:32 Τέλος τρίτης περιόδου, με τον Αστέρα να διατηρεί το προβάδισμα με διψήφια διαφορά. Εξι τριποντα έχει πετύχει ο Αστέρας έναντι μόλις ενός της Φιλίας και εκεί κρίνεται μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα τρίτου δεκαλέπτου: Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 34-45

Ωρα 20:39  Φαίνεται να πατάει γκάζι και να καθαρίζει το παιχνίδι στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Αστέρας Καβάλας. Ανεβάζει την διαφορά στι 55-35 και τους 20 πόντους επτά λεπτά πριν το τέλος.

Ωρα 20:46  Τυπική διαδικασία η συνέχεια, όπως φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 60-47 το σκορ υπέρ των καβαλιωτών στο 36′, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του τελικού.

Ωρα 20:58  Τέλος του αγώνα στην Κομοτηνή. Ο Αστέρας Καβάλας είναι κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ και για την σεζόν 2015-2016. Φόρτσαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο .οπου σημείωσε επιμέρους σκορ 24-7 και έτσι νίκησε την Φιλία Ορεστιάδας και διατήρησε τα σκήπτρα. Τελικό αποτέλεσμα: Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας 41-69 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της μετάδοσης, που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Η Φιλία Ορεστιάδας αποδείχθηκε άξια αντίπαλος στον τελικό, έστω και αν ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο λύγισε στην ανωτερότητα του Αστέρα Καβάλας που δίκαια κατακτά το κύπελλο. Μείνετε στο ThrakiSportS, ακολουθεί πλήρες ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…