Εντυπωσιακή φιλική νίκη της Ξάνθης επί του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη

Χορταστικό παιχνίδι με καλό ρυθμό και 6 γκολ διεξήχθη το απόγευμα στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, με την Ξάνθη να κερδίζει με 4-2, σε ένα ματς που ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τον προγραμματισμό της νέας σαιζόν. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 18 Μαΐου στα Πηγάδια.

Η ομάδα  της Θεσσαλονίκης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 10′ άνοιξε το σκορ με τον Βέλλιο, που έγινε αποδέκτης κάθετης του Τσιλιανίδη και κέρδισε τον Γκαραβέλη για το 1-0. Μετά το πρώτο τέταρτο η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή στο ματς, ισοφάρισε αρχικά στο 17′ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη, ενώ πήρε προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ του Τριάδη απο πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και μετά απο πάσα του Σολτάνι. Με τον Τριάδη να είναι ο πρωταγωνιστής και του τρίτου τέρματα της Ξάνθης πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν στο 41′ απο 30 μέτρα απόσταση με εκπληκτικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βάντερσον.

Στο δεύτερο μέρος και με αρκετές αλλαγές ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να βγάζουν μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα έχοντας και δοκάρι στο 48′ σε σουτ του Καρασαλίδη. Στο 51′ οι γηπεδούχοι θα μειώσουν σε 2-3 χάρις σε τέρμα του υπο δοκιμή Μενεγκούσο, ενώ στο 65′ ο Δεμένικος θα αποκρούσει εντυπωσιακά σουτ του Κάσσου διατηρώντας το προβάδισμα της Ξάνθης. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση στο 73′ ο Ντάνι Νιέτο αφού “χόρεψε” την άμυνα του Ηρακλή και πέρασε και τον Γιαννίκογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-4 υπέρ της Ξάνθης που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο, εκτός απο την φάση του 86′ όταν ο Νίκος Ζιαμπάρης του Ηρακλή χτύπησε στο κεφάλι και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να μην έχει άλλο παίκτη στον πάγκο οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε μια εξαιρετική κίνηση καθώς έβγαλε εκτός αγώνα τον Βασιλακάκη ώστε οι δύο ομάδες να έχουν αριθμητική ισορροπία.

ΗΡΑΚΛΗΣ(Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο, Πασάς, Τσιλιανίδης, Βέλλιος. Έπαιξαν και οι: Γιαννίκογλου, Στάμου, Καραγκούνης, Κάσσος, Μενεγκούσο.

SKODA ΞΑΝΘΗ(Ρ. Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Περέιρα, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Σκουρτάι, Φλίσκας, Ορφανίδης, Γούτας, Καμαρά. Έπαιξαν και οι: Δεμενίκος, Χατζητερζόγλου, Κώστας, Ζώτος, Νιέτο, Μελισσόπουλος, Αλμέιδα, Φασίδης, Μπουνταγκίδης