Photos: 100 κλικ απο τον θρίαμβο της ΕΠΣ Ξάνθης στον τελικό του Regions Cup και την εκπληκτική εξέδρα!

Ημέρα που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης είναι η 7η Ιουνίου, καθώς οι ποδοσφαιριστές της επίλεκτης μεικτής ομάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Ξάνθης κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή στο Regions Cup όχι απλά να πάει στον τελικό αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας κερδίζοντας με 2-0 επί της ΕΠΣ Εύβοιας.

Στον τελικό που διεξήχθη στην Κατερίνη παρουσία περίπου 100 φίλων απο την Ξάνθη και λίγων απο την Κατερίνη και Ευβοία, κατά βάση ποδοσφαιριστρίες της Βασίλισσας Θράκης, παράγοντες τοπικού, συγγενείς των παικτών και σχεδόν σύσσωμη η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Οι παίκτες του Απόστολου Κουτρουλού που έφτασαν μέχρι τον τελικό της Κατερίνης χωρίς να πετύχουν αλλά και να δεχτούν γκολ, και κόντρα στα προγνωστικά καθώς αντιμετώπιζαν την κάτοχο του θεσμού με καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εξαιρετικά διαβασμένη κάτι που πιστώνεται στον κόουτς, και δείχνοντας απο το πρώτο λεπτό απαράμιλλο πάθος, δείχνοντας ξεκάθαρα πως είναι η ομάδα που το θέλει περισσότερο και πανάξια κατέκτησε την κούπα του πρωταθλητή, και θα είναι αυτή που απο τις 3 μέχρι και τις 8 Ιουνίου θα βρεθεί στο Σαν Μαρίνο εκπροσωπώντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το παιχνίδι δεν μπορεί να πεις πολλά, η Ξάνθη ήταν εξαιρετικά διαβασμένη απέναντι στην νωχελική Εύβοια που έκανε ένα σουτ σε όλο το παιχνίδι! με τον Ρούφο να είναι εκεί ενώ καθάριζε και όλες τις σέντρες και τις προσπάθειες της Εύβοιας να απειλήσει απο ψηλά. Άλλωστε το “τείχος” που είχαν στήσει αμυντικοί και μέσοαμυντικοι ήταν τέτοιο που δεν τους επέτρεπε να πάρουν… ανάσα. Ενώ και μεσοεπιθετικά η ομάδας της Ξάνθης ήταν πιο παραγωγικοί απο τους αντιπάλους της, καθώς πέρα απο τα 2 γκολ είχε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στον θρίαμβο της, άλλωστε μπορείτε να θυμηθείτε όλη την ροή του αγώνα απο το LIVE του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Το σκορ άνοιξε στο 35′ ο Γιάννης Καραγκιόζης μετά απο υπέροχη ατομική ενέργεια στην περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μόνου, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ της Ξάνθης στον θεσμό με το τελικό 2-0 να διαμορφώνει ο Πάρης Κοτόπουλος στο 52′ εκμεταλλευόμενος τρομερό λάθος της άμυνας της Εύβοιας, και συγκεκριμένα του Τζαβρά που μπήκε στο ημίχρονο στην αναμέτρηση, καθώς έκανε πάσα στον… Κοτόπουλο, στην προσπάθεια του να διώξει, με τον επιθετικό του Αβάτου να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα της Εύβοιας τον οποίο και νίκησε. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Γκαραγκάνης της ΕΠΣ Πιερίας, έχοντας ως βοηθούς τους Αναστάσιο Γιαμούζη και Δημήτρη Ζέρβα επίσης της ΕΠΣ Πιερίας.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ( Απόστολος Κουτρουλός): Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Χακή Τζαμπάζ, Αλή Γκιουνγκιόρ, Τουργαΐδης Κ., Σαρηγιαννίδης Π.(85′ Ζάικος), Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης Στ., Καραγκιόζης(89′ Μπουρλόγλου), Κοτόπουλος(60′ Κυριαζίδης)

ΕΠΣ Εύβοιας(Αντώνης Ζέρβας): Μόνος, Ρούσσος(Τζαβράς), Πιλάτης, Καράμπας, Κοκκάλας, Ξιφαράς, Καλοχωρίδης, Καραχάλιος, Καραντάκης(Μακαντάσης), Κούρτης, Μήτρου(59′ Γιαννουκάκος)

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα, αλλά και της φανταστικής εξέδρας που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει υπέρ της Ξανθιώτικης ομάδας. Θα ακολουθήσει μέσα στην ημέρα πλήρες φωτορεπορτάζ της απονομής της κούπας αλλά και το τι ακολούθησε στην Ξάνθη, αλλά και ποιοι συνεχάρησαν τους Ξανθιώτες για τον θρίαμβο τους…