Σε ρυθμούς τελικού Region’s Cup η ΕΠΣ Ξάνθης! Οι δηλώσεις Μαυρόπουλου, Κουτσομιχάλη και Κοτζάκελη

Η Μεικτή ομάδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης συμμετέχει το Σάββατο 7 Μαΐου στον τελικό του Regions’ Cup με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας.

Η διοργάνωση του Regions’ Cup είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και λαμβάνουν προαιρετικά μέρος ομάδες από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει το 19ο (γεννηθέντες έως 1-8-1997 και πριν) και είναι κάτω του 40ου έτους της ηλικίας τους, μη επαγγελματίες (ερασιτέχνες), δηλαδή σε όλη τους την καριέρα να μην έχουν υπογράψει επαγγελματικό δελτίο.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης αφού απέκλεισε την ΕΠΣ Κοζάνης και την ΕΠΣ Θράκης στην διαδικασία των πέναλτι έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο και να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι με αφορμή τον μεγάλο αγώνα του Σαββάτου τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ΕΠΣ Ξάνθης για την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό. Ο λόγος για τους Κώστα Κουτσομιχάλη, Λάζαρο Μαυρόπουλο και Στέλιο Κοτζακελη. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗΣ (ποδοσφαιριστής Άρης Αβάτου): «Αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας η συμμετοχή σε αυτή την διοργάνωση καθώς για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος η Ένωση μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Για όλα τα παιδιά που είναι ερασιτέχνες είναι κατά κάποιο τρόπο μια 2η ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα μπορούμε να δούμε και το επίπεδο του ποδοσφαίρου της Ξάνθης σε σχέση με τους άλλους Νομούς.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η συμμετοχή μου σε αυτή την ομάδα και ανυπομονώ για τον τελικό απέναντι σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο και έχει εμπειρία. Κάθε τελικός είναι δύσκολος αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και ελπίζω να πάρουμε το κύπελλο. Προσωπικά έχω αγωνιστεί σε 2 τελικούς κυπέλλου τους οποίους δυστυχώς έχω χάσει. Ελπίζω να μην είναι η 3η και φαρμακερή.

Όλοι μας αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αφιερώνουμε πολλές ώρες για να παίζουμε το αγαπημένο μας άθλημα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι εργαζόμαστε από το πρωί στις δουλειές μας και στη συνέχεια πηγαίνουμε για προπόνηση και γυρίζουμε στο σπίτι μας αργά το βράδυ».

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ποδοσφαιριστής Ορφέα Puma Ξάνθης): «Θεωρώ πως το μεγαλύτερο κέρδος της συμμετοχής μας είναι ότι με όλα τα παιδιά γνωριστήκαμε, από γνωστοί γίναμε φίλοι και έχουμε ως κοινό στόχο να φέρουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης στην κορυφή.

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στον Ορφέα PumaΞάνθης από το 2003 σε ηλικία 11 ετών και έχω ζήσει όμορφες στιγμές με την ομάδα μου κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα ενώ αγωνίστηκα σε ηλικία 16 ετών στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Με το ποδόσφαιρο έζησα όμορφες στιγμές και περιμένω να ζήσω μια ανάλογη στον τελικό του Σαββάτου».

ΚΟΤΖΑΚΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (ποδοσφαιριστής Αναγέννησης Θαλασσιάς): «Η ποδοσφαιρική περίοδος εξελίσσεται για μένα ονειρικά καθώς πριν 3 μήνες κατέκτησα με την ομάδα μου το κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, κύπελλο το οποίο ήταν το 1ο στην ιστορία της ομάδας μου. Το 2006 κατέκτησα με την Κ20 της Skoda Ξάνθητο πρωτάθλημα της Super League και θεωρώ πως αν πάρουμε το κύπελλο θα είναι μια ανάλογη επιτυχία.

Κάθε τελικός κρύβει δυσκολίες και για όλους μας θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι ώστε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Πέρα από τους ποδοσφαιριστές θεωρώ πως θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης και τους προσκαλώ να έρθουν να παρακολουθήσουν τον τελικό. Έμαθα ότι η Ένωση φρόντισε να εξασφαλίσει λεωφορείο για την μετάβαση φιλάθλων και θέλουμε να είναι στο πλευρό μας για να μας υποστηρίξουν»