Στην Νιόν ο Γιώργος Γκιρτζίκης για την επιτροπή “Fair Play and Social Responsibility Committee”

Στη συνεδρίασης της Επιτροπής “Fair Play and Social Responsibility Committee” της UEFA συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης. Η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο Θρακιώτης παράγοντας συνεδρίασε στην έδρα της Συνομοσπονδίας στην Νιόν της Ελβετίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της UEFA που ολοκληρώθηκαν την  περασμένη περίοδο, καθώς και ενέργειες Ομοσπονδιών που έχουν χρηματοδοτηθεί από την  Συνομοσπονδία. Επίσης συζητήθηκε ο προγραμματισμός ενεργειών για την επόμενη χρονιά.

Ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ είχε την ευκαιρία να κάνει μια παρουσίαση των εκστρατειών και δράσεων ποδοσφαιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΕΠΟ των τελευταίων πέντε ετών. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Εθνικής Ομάδας Ανδρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών την περίοδο 2012- 2013, σε συνεργασία με τη Novartis και τους Οπαδούς Ζωής το 2014 καθώς και η προγραμματική συμφωνία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδας που ξεκίνησε το 2015 έχει ορίζοντα μέχρι το 2018. Επίσης στην παρουσίαση υπήρχαν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους χορηγούς της Εθνικής, την εκστρατεία anti- bullying σε συνεργασία με τον ΟΤΕ TV για τον τελικό του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων του 2015 και άλλες μεμονωμένες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2016.