Έρχεται στην Θράκη το Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ! Οι Ακαδημίες που μετέχουν στην 8η γιορτή που θα γίνει στα Πηγάδια

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του “8ου Φεστιβάλ Ακαδημιών” που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ, με την συμμετοχή των 15 Ακαδημιών απο όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ανήκουν στο πρόγραμμα σωματείων του ΟΠΑΠ « Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών».

Η μεγάλη αυτή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης και το γήπεδο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια στις 15 Μαΐου.  Εκεί τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά και έχουν σαν στόχο να προωθήσουν τη χαρά του παιχνιδιού και το ευ αγωνίζεσθε. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί θα παρακολουθήσουν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Τέλος,  αξίζει να αναφερθεί πως αθλητές που έχουν διακριθεί για το ήθος τους θα μοιραστούν μαζί τους πολύτιμες εμπειρίες., καθώς οπως συνέβη και στα προηγούμενα Φεστιβάλ ο ΟΠΑΠ επιλέγει μια ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις ώστε να μιλήσουν στα νεαρά μέλη των Ακαδημιών για τις εμπειρίες τους και να τους δώσουν πολύτιμες συμβουλές.

Το Φεστιβάλ αναμένεται να διαρκέσει περίπου 6 ώρες, με όλους τους αγώνες που θα γίνουν να έχουν φιλικό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο δεν θα κρατηθεί σκορ. Η έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ έχει οριστεί για τις 09:00 το πρωί έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εγγραφής και της εισόδου σας στον χώρο. Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η τελική έναρξης, στις 14:30 θα υπάρχει διακοπή μιας ώρας έτσι ώστε οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών μαζί με τους συνοδούς τους να απολαύσουν ένα υγιεινό γεύμα. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 15:30 με την τελετή λήξης όπου όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικά και μετάλλιο για τη συμμετοχή τους.

Στο 8ο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, θα μετέχουν οι: Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΠΟΞ Skoda, Άρης Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, Σπάρτακος Αγιών Θεοδώρων, Ακαδημία “Fair Play” ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Καππαδοκία, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, Ορέστης Ορεστιάδας, ΑΟ Καβάλας, Δόξα Αμυγδαλεώνα, Κεραυνός Κρηνίδων, ΑΕ Καβάλας,  Δόξα Δράμας, Ορφέας Χωριστής.