Οι αντίπαλοι της ΕΠΣ Ξάνθης στην Ευρώπη εφόσον κερδίζει τον ελληνικό τελικό του Region’s Cup

Το Region’s Cup που μπήκε για τα καλά μέσα στον μήνα στις ζωές των φιλάθλων της Θράκης εξαιτίας της συμμετοχής των ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Θράκης στον θεσμό και της επιτυχημένης πορείας και των δύο, που οδήγησε σε «εμφύλιο» ημιτελικό και την πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό, δεν είναι απλά μια εγχώρια διοργάνωση.

regions-cupΤο «Κύπελλο Περιφερειών» είναι  η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση που διοργανώνει η ΟΥΕΦΑ. Έχει αντικαταστήσει το παλιό Κύπελλο Ερασιτεχνών και ουσιαστικά φέρνει αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια κάθε χώρας με τις μεικτές ομάδες περιφερειών από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Συνεπώς, ο νικητής του τελικού του άλλου Σαββάτου με την ΕΠΣ Εύβοιας θα κληθεί στη συνέχεια να εκπροσωπήσει την χώρα στην Ευρώπη!

Η κλήρωση για τους αντιπάλους της κάθε χώρας έχει ήδη πραγματοποιηθεί και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει τις χώρες από τις οποίες θα προέρχονται οι αντίπαλοι της Μεικτής Ομάδας Ερασιτεχνών  της ΕΠΣ Ξάνθης, εφόσον την άλλη εβδομάδα κερδίσει στον τελικό της ΕΠΣ Εύβοιας και κατακτήσει τον τίτλο στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί σε προκριματικό γκρουπ, το δεύτερο συγκεκριμένα. Σε αυτό εκτός από την Ελλάδα μετέχουν το Καζακστάν, το Σαν Μαρίνο και η Ουαλία. Τις αντίστοιχες πρωταθλήτριες από αυτές τις χώρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΕΠΣ Ξάνθης αν κερδίσει το τρόπαιο στην Ελλάδα. Οι αγώνες έχουν καταρχήν αποφασιστεί να διεξαχθούν 3-8 Ιουνίου στο Σαν Μαρίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για το Σαν Μαρίνο δεν μιλάμε για μεικτή κάποιας περιφέρειας, αλλά ουσιαστικά για την Εθνική Ομάδα της χώρας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι ερασιτέχνες και δεν είχαν υπογράψει ποτέ στην ζωή τους, έστω και για μια ημέρα, επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ίδιο ισχύει και για την Μάλτα.

Με απλά λόγια, εφόσον η ΕΠΣ Ξάνθης κερδίσει στον τελικό της άλλης εβδομάδας, σε ένα μήνα θα πραγματοποιήσει ευρωπαϊκό ταξίδι και θα βρεθεί στο Σαν Μαρίνο για να παίξει τρία ματς με τις χώρες που προαναφέρθηκαν, διεκδικώντας πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτή δεν έχει ακόμα καθοριστεί πού θα γίνει, ξέρουμε όμως ημερομηνίες και αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος  (και μόνο ο πρώτος) από τον προκριματικό όμιλο όπου θα μετέχουν οι πρωταθλήτριες Ελλάδος, Καζακστάν, Ουαλίας και το Σαν Μαρίνο, θα τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο με αντιπάλους  τις πρωταθλήτριες από Ισπανία, Βουλγαρία και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αυτοί οι αγώνες θα διεξαχθούν 27 Οκτωβρίου με 1η Νοεμβρίου σε έδρα που θα ανακοινωθεί.

Οι πρώτοι από τα οκτώ συνολικά γκρουπ που έχουν σχηματιστεί θα αποτελέσουν την τελική οκτάδα της διοργάνωσης που μέσα στο 2017 θα δώσουν μάχη για το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κάτοχος του τίτλου, στην διοργάνωση που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια είναι η Ανατολική Περιφέρεια της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Συνοπτικά η κλήρωση του Region’s Cup της UEFA:

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:

Group A (21-26 Μαΐου, Λιθουανία): Σκωτία, Λιθουανία, Εσθονία, Σουηδία

Group B (3-8 Ιουνίου, Σαν Μαρίνο): Καζακστάν, Ελλάδα, Σαν Μαρίνο, Ουαλία.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ:

Group 1 (5-9 Οκτωβρίου, Μάλτα): Γαλλία, Ουκρανία, Μάλτα, Νικητής Group A

Group 2 (27 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου, άγνωστη έδρα): Ισπανία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη,, Νικητής Group B

Group 3 (20-24 Σεπτεμβρίου, Ρουμανία): Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία, Αγγλία

Group 4 (24-28 Σεπτεμβρίου, Πολωνία): Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Λευκορωσία

Group 5 (άγνωστη έδρα και ημερομηνίες): Τουρία, Βόρειος Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία

Group 6 (άγνωστη έδρα και ημερομηνίες): Δημοκρατία της Τσεχίας, Γερμανία, Ισραήλ, Σλοβενία

Group 7 (28 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, Ιταλία): Ιταλία, Ιρλανδία (κάτοχος του τίτλου), Σλοβενία, Πρώην Γιουγκοσλαβική ΔΗμοκρατία της Μακεδονίας

Group 8 (άγνωστες ημερομηνίες, Ουγγαρία): Ουγγαρία, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Οι οκτώ νικητές του κάθε γκρουπ θα προκριθούν για το τελικό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί, όπως συμβαίνει κατά κανόνα, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου 2017 και θα φιλοξενηθεί σε κια από τις χώρες που θα έχουν προκριθεί στην τελική φάση.