Χάλκινο μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Λονδίνο κατέκτησε το εξαιρετικό λάδι της Μαρώνειας

Μια ακόμη διάκριση πέρα από τα ελληνικά σύνορα, πέτυχε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας με το εξαιρετικά παρθένο και αγνό λάδι του. Και μπορεί να μην έχει τις τεράστιες ποσότητες της Κρήτης, της Πελοποννήσου κι άλλων ονομαστών περιοχών, έχει  όμως τα ποιοτικά εχέγγυα.

Με μια λιτή ανακοίνωση περιγράφει το σημαντικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού λαδιού που έγινε στο Λονδίνο πρόσφατα ο ίδιος ο συνεταιρισμός τονίζοντας: « Η μικρή μας Μαρώνεια, η μεγάλη Μαρώνεια της αρχαιότητας, έχει στα χεριά της κληρονομιά, θησαυρό και δεν το λέμε μόνο εμείς, πλέον το λένε οι διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη ένα μετάλλιο χάλκινο αυτή την φορά, στο μεγάλο αυτόν διεθνή διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε εταιρίες κολοσσούς, σε επιχειρήσεις με παγκόσμιο κύκλο εργασιών και εμπειρία χρόνων, με υποστήριξη ειδικών, εμείς καταφέραμε με την ταπεινή μας συμμετοχή να κάνουμε γνωστό το προϊόν μας στην Γηραιά Αλβιώνα και να εμπλουτίσουμε την προθήκη μας με ένα χάλκινο μετάλλιο», αναφέρει η ανακοίνωση του συνεταιρισμού.

Το ελαιόλαδο της Μαρώνειας με σχεδόν μηδέν οξύτητα, που όποιος το δοκιμάσει δεν το αλλάζει,  παράγεται με βιολογικό τρόπο, σε πλαγιές του Ισμάρου στην χώρα των Κικόνων της αρχαιότητας συνδυάζοντας το μικροκλίμα μιας μοναδικής περιοχής, με τα εδάφη της, αλλά και την φροντίδα που παρέχουν οι παραγωγοί διατηρώντας τους ελαιώνες πραγματικά ως έργο τέχνης. Η καινοτομία που υπάρχει φέτος είναι στην ανανέωση της συσκευασίας, αφού ψάχτηκε το θέμα και ως προς την ετικέτα και το μπουκάλι που θα παρουσιαστούν και σύντομα επισήμως.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προεδρείο του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας που  βάζει τον πήχη ψηλότερα, με γνώμονα μια επιτυχημένη πορεία, τη γνωριμία του με αγορές του εξωτερικού που αναγνωρίζουν και αμείβουν την ποιοτική διαφορά του ελαιόλαδου. Ανήσυχοι αλλά και απαιτητικοί δεν επαναπαύονται, πραγματοποιούν ταξίδια γνωριμίας με ανθρώπους του χώρου και οργανώνουν την συμμετοχή τους σε εκθέσεις κι άλλα events. Εμείς θα τα καταγράψουμε με χαρά.

 

Πηγή: http://www.xronos.gr/