Τρίτη κούπα σε έναν χρόνο για τον Δημήτρη Γκαρά! Πρωτάθλημα ξανά στον Πύργο τον Λευκό!!!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Δημήτρη Γκαρά να φιλάει την πρώτη κούπα που κατέκτησε στην καριέρα του μπροστά από τον Λευκό Πύργο τραβήχθηκε πριν από 13 μήνες. Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις νικήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Σύρο και είχε πάρει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του για το τμήμα βόλεϊ.

Ενάμισι μήνα μετά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο δικέφαλος θα κέρδιζε την σειρά των τελικών και στο πρωτάθλημα, θα κατακτούσε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και θα επιτύγχανε ένα ιστορικό νταμπλ. Ο Δημήτρης Γκαράς θα πανηγύρισε μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία, ως ο βασικός λίμπερο των πρωταθλητών.

Το καλοκαίρι υπήρξαν πολλές αλλαγές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά ο Ορεστιαδίτης παίκτης έμεινε στην ομάδα, παρά τις προτάσεις που υπήρχαν αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που έδειχνε ότι δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να καταφέρει την επανάληψη του άθλου. Για πολλούς μίλησε η καρδιά και όχι η λογική.

Στην διάρκεια της σεζόν φάνηκε ότι η απόφαση αυτή ίσως τελικά να αποδεικνυόταν λανθασμένη. Δυο φορές έφτασε στην πηγή για να πάρει έναν τίτλο, είτε το Λιγκ Καπ είτε το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά αμφότερες ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε με 2-0, τελικά έχασε το τρόπαιο. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 4ος.

Ήταν ξεκάθαρο ότι μπαίνοντας με μειονέκτημα έδρας, ήταν πολύ δύσκολο να επαναλάβει ο ΠΑΟΚ έστω την κατάκτηση του τίτλου. Αλλά η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στα πλέι οφ. Ο δικέφαλος αρχικά πέταξε έξω τον Ολυμπιακό που είχε βάλει στόχο το τρεμπλ και τελικά έκαμψε την αντίσταση και του Φοίνικα Σύρου.

Στον τέταρτο τελικό της Πυλαίας, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το ματς κάθε άλλο παρά ιδανικά ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ. Ωστόσο με μια ακόμα επική ανατροπή ο δικέφαλος έδειξε ότι του έγιναν μάθημα οι τίτλοι που έχασε με τον ίδιο τρόπο μέσα στην χρονιά και πήρε τη νίκη.

Τα σετ: 3-2 (21-25, 21-25, 25-16, 25-14, 15-10). Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία, όπως φυσικά και όλοι οι παίκτες, με τον Γκαρά να ολοκληρώνει τον αγώνα με 50% υποδοχή (22% άριστες). Από την άλλη πλευρά, ο έτερος Εβρίτης του τελικού, ο Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε 7 πόντους (6/11 επ, 1 μπλοκ) αλλά δεν ήταν αρκετοί για να στείλει τη σειρά σε τέταρτο τελικό την άλλη εβδομάδα στη Σύρο.

Είναι η τρίτη κούπα σε 13 μήνες για τον ΠΑΟΚ και παράλληλα η τρίτη κούπα στο ίδιο διάστημα για τον Δημήτρη Γκαρά, που δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή της παραμονής του στον ΠΑΟΚ και επιτυγχάνει το «repeat», καθώς ο νεαρός αθλητής από την Ορεστιάδα στέφεται για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής.