ΕΣΠΕΘΡ: Πρωταθλήτριες στις κορασίδες οι Αμαζόνες Μαΐστρου μετά από διαδικασία – θρίλερ

Οι Αμαζόνες Μαΐστρου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες παγκορασίδων της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, παρά την ήττα τους με 3-1 σετ από την τοπική ομάδα του ΑΟ Αμυγδαλεώνα.

Οι Αμαζόνες ήθελαν να κερδίσουν ή να χάσουν με 3-2 για να πάρουν τον τίτλο, ενώ αν κέρδιζε ο Αμυγδαλεώνας με 3-0 θα τον κατακτούσε αυτός. Στο 3-1 πηγαίναμε στην διαφορά των… πόντων, αφού ίδιο ήταν και το σκορ στον αγώνα του πρώτου γύρου και τελικά αυτό το κριτήριο ισοβαθμίας χρειάστηκε.

Σε ένα παιχνίδι που είχε χάρισε πολλές συγκινήσεις, γέλια και δάκρυα, οι Αμαζόνες κατέκτησαν τον τίτλο αν και ηττήθηκαν με 3-1 από τον Αμυγδαλεώνα, επειδή αν και ισοβάθμησαν και στους μεταξύ τους αγώνες είχαν ίδια διαφορά σετ, υπερίσχυσαν με 9 πόντους (187-178) στην μεταξύ τους διαφορά!!!

Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκαν όλα τα πρωταθλήματα που οργάνωσε φέτος η Α’ Ενωση Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας της ΕΟΠΕ. Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα φιλοξένησαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με πολλή ζεστασιά και παλμό, τα τελευταία αυτά παιχνίδια.

Πιο πριν στο ίδιο γήπεδο είχε φιλοξενηθεί η συνάντηση του Α.Ο. Καβάλας με τις Αμαζόνες Μαΐστρου για το πρωτάθλημα κορασίδων,  σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, που βρήκε τις Καβαλιώτισσες νικήτριες με 3-0 να σηκώνουν αμέσως μετά και τυπικά το κύπελλο των κορασίδων. Η Καβάλα, την επόμενη βδομάδα, ως εκπρόσωπος της Ένωσης, θα δώσει τη μάχη της στην Προημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.