Ένα χρόνο πριν το οριστικό διαζύγιο ΒΙΑΜΑΡ – Skoda αλλάζει όνομα η Ξάνθη! Το στοίχημα του Πανόπουλου και η ονοματολογία

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ονόματος της Ξάνθης, καθώς με την ολοκλήρωση της  ποδοσφαιρικής σαιζόν και με έναν χρόνο ακόμη να απομένει για ολοκληρωθεί και τυπικά το διαζύγιο της ΒΙΑΜΑΡ του Χρήστου Πανόπουλου με την αυτοκινητοβιομηχανία Skoda μετά απο 35 συναπτά έτη(θυμηθείτε ΕΔΩ), οι ιθύνοντες του Θρακιώτικου συλλόγου και φυσικά  ιδιοκτήτης της ομάδας έχουν αποφασίσει την αλλαγή του ονόματος απο φέτος.

Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1991 όταν υπογράφηκε η συμφωνία – σταθμός μεταξύ Χρήστου Πανόπουλου και Θόδωρου Κοκκάλα για το μέλλον της Skoda Ξάνθη, με την ομάδα της Θράκης να συμπληρώνει 24 χρόνια με αυτό το όνομα όλα στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, και όπως σημείωνε απο τότε το ThrakiSportS το πιο πιθανό σενάριο ήταν τα 25α γενέθλια του Χρήστου Πανόπουλου στην ηγεσία της Θρακιώτικης ομάδας να τον βρει με διαφορετικό όνομα(θυμηθείτε ΕΔΩ).

Τον Μάιο του 2017 ολοκληρώνεται μετά απο 35 συναπτά έτη η συνεργασία του Χρήστου Πανόπουλου με την Skoda, και έτσι ο ιδιοκτήτης της ομάδας θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος το τέλος της συνεργασίας του με την Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία να γίνει και μέσω της ομάδας, οπότε πήραν την απόφαση να το “τελειώσουν” έναν χρόνο νωρίτερα και η ομάδα τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν να παρουσιαστεί με… νέο όνομα.

Εδώ έρχεται και το μεγάλο στοίχημα που σας αναφέραμε και πιο πάνω καθώς τα σενάρια που ακούγονται εδώ και περίπου δύο μήνες είναι δύο. Το ένα έχει να κάνει με την… επιστροφή στις ρίζες του συλλόγου και τη νέα χρονιά βγάζοντας το Skoda απο το όνομα της ομάδας να δούμε ξανά τον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, η ΑΟΞ. Αυτό το όνομα τούτη την ώρα μοιάζει ως το πιο πιθανό η αν προτιμάται αυτό που ρίχνει μπροστά η ομάδα της Θράκης μέσω διαρροών για να δουν την αντίδραση του κόσμου και πόσο ζεστός θα είναι σε μια τέτοια κίνηση, και η επιστροφή του ΑΟΞ θα σημάνει και την μαζική επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο.

Το κατά πόσον θα πιάσει αυτό το τρικ θα αποδειχτεί, αν εμμείνουν φυσικά σε αυτή την απόφαση οι ιθύνοντες της Ξάνθης και δεν προχωρήσουν στο δεύτερο σενάριο που μιλά για ανεύρεση νέου μεγάλου χορηγού. Βλέπετε τη νέα αγωνιστική σαιζόν ο Χρήστος Πανόπουλος χάνοντας έναν ισχυρό σύμμαχο-χορηγό όπως είναι η Skoda δεν θέλει να δει τα έσοδα της ομάδας να καταποντίζονται απο την μια μέρα στην άλλη, και έτσι ακόμα και στο σενάριο του ΑΟΞ μοιάζει δεδομένο πως η ομάδα της Θράκης βρίσκεται σε αναζήτηση ισχυρού συμμάχου για να μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ένα απο τα πλέον υγιεί σωματεία στην Ελλάδα.

Άλλωστε και το γεγονός της ανανέωσης της συνεργασίας της Ξάνθης με τον Λουτσέσκου(θυμηθείτε ΕΔΩ), δείχνει μια προδιάθεση η ομάδα της Θράκης τη νέα σαιζόν να παρουσιαστεί πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική. Επίσης είναι και ένα άνοιγμα προς τον κόσμο της ομάδας ότι πάμε σε κάτι πιο σταθερό και με την επιστροφή του ΑΟΞ να ανοιχτεί ο δρόμος της μεγάλης επιστροφής του κόσμου της Ξάνθης που τα τελευταία χρόνια φυσιολογικά με αυτά που έβλεπε είχε γυρίσει την πλάτη στην ομάδα της πόλης του.

Πάντως στην συνέντευξη τύπου που είχε πραγματοποιήσει στις 10 Μαρτίου σχετικά με την πρόταση του για την βελτίωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου κάποια στιγμή ανέφερε “Η Skoda Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη στην οποία αν μπουν ορκωτοί λογιστές θα έχουν τελειώσει τον έλεγχό τους σε μία ώρα! Αν σας ενδιαφέρει αυτό είναι γενική πρόσκληση. Στις 30/6/2016 η Skoda Ξάνθη θα έχει ταμείο γύρω στις 230.000. Έχει ένα ιδιόκτητο γήπεδο, δικό της, όχι νοικιασμένο για 50 χρόνια, έτσι όπως είναι, μικρό, καλό, κλπ, και το δικό της αθλητικό κέντρο. Για να είναι σοβαρή η πρόταση ας στείλει όποιος θέλει σε έναν κλειστό φάκελο κι εγώ συζητώ τα πάντα!» Κάπου εκεί είπε ότι ουσιαστικά έτσι «με δυο λόγια έχετε και την πλήρη εικόνα της εταιρείας μου» και μάλιστα σχολίασε από μόνος του ότι, παρεμπιπτόντως, η εταιρεία «θα λέγεται και σκέτο Ξάνθη, γιατί με την Skoda έχουμε διακόψει, ή μπορεί να λέγεται…»(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Πάντως δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ ο κόσμος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός είναι μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν, στις 20 Μαΐου, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή ονόματος είτε με επίσημη συνέντευξη του ιδιοκτήτη της ομάδας Χρήστου Πανόπουλου είτε με… ανακοίνωση όπως μας έχει συνηθίσει. Το ThrakiSportS παρακολουθεί και θα συνεχίσει να το κάνει απο κοντά τις εξελίξεις και οτιδήποτε υπάρξει θα σας ενημερώσει έγκυρα και έγκριτα πάνω απ’ όλα.