Πέντε χρόνια χωρίς τον Ολουμπάγιο Αντεφέμι! Ενός λεπτού σιγή στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Την ερχόμενη Δευτέρα, συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον απρόσμενο χαμό του Νιγηριανού διεθνή παίχτη της Ξάνθης Ολουμπάγιο Αντεφέμι στον περιφερειακό της Καβάλας στην Εγνατία Οδό.

Ο προορισμός του ήταν η Νιγηρία όπου θα πήγαινε να τακτοποιήσει κάποιες διαδικασίες για  τον γάμο του με την κοπέλα του. Ήταν 18 Απριλίου του 2011 όταν ο 25 χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής της ομάδας, έχασε την ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα, σε μία τραγική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ξάνθη.

adefemiΠριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στο Skoda xanthi Arena, η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα καταθέσει ανθοδέσμη τιμώντας την μνήμη του ενώ παράλληλα θα κρατηθεί και ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Αντεφέμι είχε γεννηθεί στις 13 Αυγούστου του 1985 στο Λάγος της Νιγηρίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 από την Μπέντελ Ινσουράνς ενώ την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Ντέλτα Γιουνάιτεντ. Το 2003 πήρε μεταγραφή στην Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2004-2005 ενώ την επόμενη περίοδο φόρεσε την φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ. Το 2006 αγωνίστηκε στην Χάποελ Ραμάτ Γκαν ενώ ένα χρόνο αργότερα φόρεσε την φανέλα της Χάποελ Μπνέι Λοντ.

Ακολούθησε η Ραπίντ Βουκουρεστίου, η Ρέιντορφ και η Μπουλόν πριν έρθει στην Ελλάδα και την Ξάνθη με την οποία είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ την τελευταία δυστυχώς σεζόν που αγωνίστηκε.

Ήταν μέλος της Εθνικής Νιγηρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο ενώ στην ομάδα ανδρών είχε 3 συμμετοχές.